NATO kareivju danči uz taksometra paliks nesodīti

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krimināllieta, kas tika ierosināta pret diviem britu karavīriem, kuri jūnija sākumā alkohola reibumā dejoja uz taksometra jumta Rīgā, ir slēgta – puses ir izlīgušas, taksometra vadītājam nodarītie zaudējumi - kompensēti.

RĪGA, 9. augusts — Sputnik. Slēgta krimināllieta pret diviem britu karavīriem, kuri tika aizturēti Rīgā par taksometra bojājumiem.

Jūnija sakumā Panda Taxi vadītājs pulksten divos naktī atstāja mašīnu pie Maskavas nama un devās iedzert kafiju. Kad viņš atgriezās, izrādījās, ka pie viņa taksometra izklaidējas kaut kādi piedzēruši puiši, kuri sarunājās angliski. Viens no viņiem dejoja uz mašīnas jumta, otrs pūlējās viņam pievienoties, bet divi citi ar telefoniem uzņēma notiekošo. Nakts vandaļi sabojāja mašīnas pārsegu, jumtu un vadītāja puses durvis.

Военные НАТО на полигоне Адажи - Sputnik Latvija
Nakts Rīgas vandaļi, iespējams, ir NATO karavīri

Noskaidrojās, ka abi aizturētie ir Lielbritānijas pilsoņi, kuri ieradušies Latvijā, lai piedalītos NATO mācībās Saber Strike. Lielbritānijas vēstniecība apsolīja, ka huligāni tiks sodīti. Par tīšu īpašuma bojāšanu tika ierosināta krimināllieta.

Tagad lieta ir slēgta, jo puses panākušas vienošanos, un taksometra vadītājam nodarītie zaudējumi ir kompensēti. Kriminālprocesa likums paredz, ka izmeklētājs ar prokurora piekrišanu, kā arī prokurors vai tiesa var slēgt kriminālprocesu, ja persona, kas izdarījusi pārkāpumu vai vieglu noziegumu, ir panākusi vienošanos ar cietušo vai viņa pārstāvi.

Ziņu lente
0