Miljonāru no Igaunijas var saukt pie kriminālatbildības par kukuļdošanu Latvijā

© janeb13Рукопожатие
Рукопожатие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igauņu uzņēmējs Oļegs Osinovskis var tikt saukts pie kriminālatbildības par kukuļa došanu 500 tūkstošu eiro apmērā Latvijas dzelzceļa valdes bijušajam vadītājam.

RĪGA, 5. jūlijs — Sputnik. Latvijas prokuratūra šonedēļ, visticamāk, izvirzīs oficiālu apsūdzību Igaunijas uzņēmējam Oļegam Osinovskim, ziņo Sputnik Igaunija, atsaucoties uz BNS.

Šo informāciju sniedza uzņēmēja advokāts Saulvedis Vaprins. "Iespējams, prokuratūra vēlas izvirzīt oficiālu apsūdzību," — teica Vaprins.

Uzņēmējs Osinovskis, kurš darbojas dzelzceļa pārvadājumu sektorā, var tikt saukts pie kriminālatbildības par kukuļa došanu bijušajam uzņēmuma "Latvijas Dzelzceļš" valdes priekšsēdētājam Uģim Magonim aptuveni 500 tūkstošu eiro apmērā.

Pagājušajā pirmdienā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtīja Latvijas Ģenerālprokuratūrai lūgumu par atļauju uzsākt kriminālvajāšanu pret Uģi Magoni.

Kā liecina informācija KNAB mājaslapā, LDz vadītājs kā valsts amatpersona pieņēmis kukuli no privātpersonas sakarā ar LDz meitasuzņēmuma "LDz ritošā sastāva serviss" iepirkumu.

Железнодорожный светофор. Архивное фото - Sputnik Latvija
Amatā iecelts "Latvijas dzelzceļa" vadītājs

KNAB lūdz saukt pie kriminālatbildības bijušo LDz valdes priekšsēdētāju par kukuļa ņemšanu, bet privātpersonu— par kukuļa došanu valsts amatpersonai ar nolūku, lai lēmums tika pieņemts konkrēta uzņēmuma interesēs. KNAB oficiāli neatklāj aizturēto vārdus, bet iepriekš jau bija minēts, ka tie ir Magonis un igauņu miljonārs Oļegs Osinovskis.

Magoņa advokāts Jānis Rozenbergs iepriekš informēja, ka gaida darbības no prokuratūras puses — tai 10 dienu laikā jāizlemj, vai tiks izvirzīta apsūdzība, vai lieta tiks nosūtīta papildizmeklēšanai. Uz jautājumu, vai privātpersona, kuru KNAB lūdz saukt pie kriminālatbildības, ir igauņu miljonārs Oļegs Osinovskis, advokāts atbildēja, ka, visticamāk, tā ir.

Magonis tika atlaists no amata pēc tam, kad 2015. gada augustā KNAB aizturēja viņu aizdomās par kukuļņemšanu. 8. augustā Rīgas rajona tiesa devusi sankciju Magoņa arestam, bet vēlāk viņš tika atbrīvots pret drošības naudu.

Ziņu lente
0