Kamerons apsolījis Kučinskim aizstāvēt Latvijas iedzīvotājus

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertLielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons. Foto no arhīva
Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons Eiropas Padomes sēdē solīja Latvijas premjeram Mārim Kučinskim aizstāvēt latviešu migrantus Lielbritānijā.

RĪGA, 30. jūnijs – Sputnik. Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons apsolīja Latvijas premjeram Mārim Kučinskim nepieļaut ārvalstu strādnieku diskrimināciju savā valstī, ziņo LETA.

Eiropas Padomes sēdē, kas notika Briselē, Māris Kučinskis informēja, ka Latvijas valdība darīs visu iespējamo, lai aizstāvētu savas valsts nacionālās intereses, Lielbritānijā dzīvojošo Latvijas iedzīvotāju intereses un ES valstu kopīgās intereses. Viņš uzsvēra, ka Lielbritānijā dzīvo liels skaits Latvijas pavalstnieku un valstij rūp viņu tālākais liktenis.

Lielbritānijas karogs Londonā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Nacionālisms pēc Brexit: migrantiem liek vākt kopā mantas

Kamerons paziņoja, ka viņš parūpēsies par Latvijas, Polijas un Rumānijas pilsoņu drošību un nepieļaus viņu diskrimināciju. Informācija liecina, ka Lielbritanijā pēc Brexit pieaugusi ksenofobija, un vietējie iedzīvotāji bieži vien rupji pieprasa, lai migranti no Eiropas vāktu kopā čemodānus un dotos mājup. Šajā situācijā visvairāk cieš poļu diaspora, taču arī Lielbritānijā dzīvojošie latvieši ir spiesti uzklausīt aizvainojošus vārdus.

Savukārt Kučinskis piezīmēja, ka Latvija arī turpmāk atbalstīs ES integrāciju, un īpaša uzmanība turpmākajās diskusijās tiks pievērsta pasākumiem un idejām, kas sekmē sabiedrības uzticības palielināšanos Eiropas Savienībai, ES drošībai, tās sociāli ekonomiskajai attīstībai un globālajai konkurencei.

Referendumā, kas Lielbritānijā noritēja 23. jūnijā, uzvaru svinēja Brexit piekritēji. Tautas balsojuma rezultātiem nav juridiska spēka, taču Kamerons, referenduma iniciators, paziņoja, ka valdība nedrīkst tos ignorēt. Pēc referenduma rezultātu pasludināšanas premjers, kurš piekrita Lielbritānijas tālākai dalībai ES, pavēstīja, ka rudenī atkāpsies no sava posteņa.

Ziņu lente
0