Latviešus ieinteresējuši Krievijas telekanāli

© Sputnik / AlexTikhomirovПрямой эфир на телеканале "Россия"
Прямой эфир на телеканале Россия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Socioloģisko aptauju rezultāti liecina, ka Latvijas iedzīvotāji – latvieši arvien biežāk skatās Krievijas televīzijas kanālus. Holdinga MTG TV Latvia vadītāja Baiba Zūzena ir pārliecināta, ka interesi izraisa šovi un filmas ar lielu budžetu, taču skatītāji ir spiesti noskatīties arī ziņu pārraides.

RĪGA, 23. jūnijs — Sputnik. Latvieši bieži skatās Latvijas telekanālus, taču nesen viņu vidū audzis Krievijas televīzijas pieprasījums, intervijā avīzei Diena pastāstīja mediju kompānijas MTG TV Latvia vadītāja Baiba Zūzena. Šādus secinājumus ļauj izdarīt neseno socioloģisko aptauju rezultāti.

Телевизионная вышка в Риге - Sputnik Latvija
Latvieši izvēlas raidījumus krievu valodā

Tas notiek, neskatoties uz politisko situāciju. Baiba Zūzena uzskata, ka šīs latviešu skatītāju grupas vidū neviens neieslēdz Krievijas kanālus, lai noskatītos ziņas vai analītiskās programmas, taču savu informācijas prociju viņi tomēr saņem.

"Viņi tur skatās krievu seriālus, šovus, kas tiek ražoti ļoti augstā kvalitātē, ieguldot milzīgu naudu. Līdz ar to grūti skatītājiem kaut ko pārmest. Taču starp šiem izklaides raidījumiem ir ziņas, sanāk, ka arī tās noskatās," – stāstīja Baiba Zūzena.

Viņa piebilda, ka vienlaikus krievvalodīgie iedzīvotāji latviešu telekanālus ir sākuši skatīties vēl retāk. Socioloģiskās aptaujas liecina, ka visbēdīgāk šajā ziņā klājas valsts televīzijai – skatītāju vidējais vecums ir tālu pārsniedzis 50 gadus, tātad 42% rīdzinieku to noteikti neskatās.

Nelatviešu vidū minētais rādītājs ir vēl augstāks – 55%, pat neskatoties uz to, ka LTV7 pārraida ziņas un analītiskās programmas krievu valodā.

"Ir grūti iedomāties, ka kāds skatītājs pārslēgsies no citiem kanāliem tieši uz šīm ziņām," – norādīja Baiba Zūzena, kura pārstav tikai komerciālos kanālus — TV3, LNT, 3+, TV6 un Kanāls 2.

Latvijas prese. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievvalodīgie uzticas latviešu plašsaziņas līdzekļiem

Viņa atzina, ka tikai ar Krievijas un Ukrainas seriālu palīdzību izdodas panākt, lai latviešu skatītāji izmantotu MGT produktus.

"Mēs, protams, labāk gribam, lai viņi tos skatās mūsu kanālos. Tāpēc tāda ir realitāte. Mums jāizdzīvo," — atzina Baiba Zūzena.

Holdinga MTG Latvia paspārnē strādā arī radio Star FM, video portāls TVPlay un interneta portals skaties.lv. Agrāk tajā strādāja arī telekanāls TV5, kas bija ļoti populārs krievvalodīgo skatītāju vidū, jo tajā bija redzami ne vien seriāli, bet arī pašu veidotās ziņas un pārraides. Taču šī gada 1. aprīlī telekanāls tika slēgs.

"Slēgt kanālu ir sāpīgs lēmums, tomēr, lai mazinātu LNT zaudējumus, šis lēmums bija jāpieņem," – tolaik pastāstīja Baiba Zūzena. Savukārt Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja Aija Duļevska norādīja, ka TV5 slēgšana ir kļūdains lēmums.

Ziņu lente
0