Ekonomikas policija ķērusies pie Rīgas brīvostas

© Sputnik / Oksana DzadanKravas termināls Rīgas brīvostā
Kravas termināls Rīgas brīvostā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policijas ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) sākusi pārbaudi Rīgas brīvostā pēc pārkāpumiem, ko revīzijas gaitā konstatējuši Valsts kontroles darbinieki.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Revīzijas gaitā Valsts kontrole konstatēja, ka Rīgas brīvostas pārvalde noslēgusi līgumus ar ārējiem pakalpojumu sniedzējiem un maksājusi par pakalpojumiem, kas iekļauti pārvaldes darbinieku pienākumos. Kopumā pakalpojumu apmaksai, pretēji normatīvajos aktos noteiktajam, izlietoti 611 888 eiro, informē LETA.

Плавучий кран на острове Русский - Sputnik Latvija
Vai Krievu salas finansēšana turpināsies?

Revīzijas gaitā noskaidrojās, ka noliktavas celtniecībai atvēlēti papildu izdevumi. 2009.gadā tika apstiprināts būvprojekts Krievu salas infrastruktūras izbūvei, ko sagatavoja Rīgas brīvostas pārvalde. 2011.gadā komersantam tika izsniegtas būvatļaujas atklāta tipa noliktavu celtniecībai uz zemes gabala Zilajā ielā. Valsts kontroles slēdziens liecina, ka Rīgas brīvostas pārvalde nav izpildījusi pienākumus, pieļaujot  ar projektu nesaistītu citai juridiskajai personai piederošu objektu būvniecību uz zemes gabala.

Vairāk nekā 1,01 miljonu eiro Rīgas brīvostas pārevaldei nācās iztērēt, lai atbrīvotu projekta īstenošanai nepieciešamo teritoriju un pārvietotu uzbūvēto objektu (atklāta tipa noliktavu) uz citu teritoriju, tātad amatpersonu bezdarbības rezultātā Rīgas brīvostas pārvaldei tika nodarīti vērā ņemami zaudējumi.

Порт в Риге - Sputnik Latvija
Lielāko Latvijas uzņēmumu reitings un padomju mantojums

Papildu izdevumi 120,3 tūkstošu eiro apmērā pārvaldei izveidojās, atjaunojot kredītlīgumu, saskaņā ar kuru pārvaldei bija jāsaņem aizdevums 80,2 miljonu eiro apmērā infrastruktūras attīstības projekta īstenošanai Krievu salā, kas dotu iespēju pārcelt ostas darbību ārpus pilsētas centra.

Nesen tiesai tika nodota krimināllieta pret Rīgas brīvostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu un viņa vietnieku Aigaru Pečaku par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, sniedzot nelikumīgus ziedojumus un izmaksājot nelikumīgas prēmijas. Arī šī krimināllieta tika ierosināta pēc Valsts kontroles veiktās revīzijas.

Ziņu lente
0