Centrāltirgus vadītājam draud apsūdzība kukuļņemšanā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs apsūdz Centrāltirgus vadītāju Anatoliju Abramovu, par to, ka viņš saņēmis kukuli –degvielas karti un nelikumīgi glabājis patronas.

RĪGA, 12. maijs – Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdza prokuratūru uzsākt Centrāltirgus valdes priekšsēdētāja Anatolija Abramova kriminālvajāšanu, ziņo LETA.

100% A/S "Rīgas Centrāltirgus" akciju pieder Rīgas pašvaldībai. Akciju turētāja pilnvarotais pārstāvis – Rīgas mērs Nils Ušakovs. Kopš 2010. gada decembra Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs ir Anatolijs Abramovs.

Krimināllieta pret Abramovu tika ierosināta 2015. gadā. Izmeklēšanas laikā noskaidrojās, ka viņš saņēmis kukuli no uzņēmēja, kura vārds netika nosaukts— tiesības izmantot uzņēmumam izsniegtu degvielas karti. Kukulis tika dots, tai skaitā par tehnisko specifikāciju sagatavošanu, kā rezultātā uzņēmums uzvarēja publiskajā iepirkumā.

Задержание подозреваемого - Sputnik Latvija
Par kukuļņemšanu arestēta augsta Valsts policijas amatpersona

Tāpat izmeklēšanas gaitā tika konstatēts, ka pašvaldības uzņēmuma valdes priekšsēdētājs izpaudis kriminālprocesa gaitā iegūto informāciju, kā arī bez speciālās atļaujas glabājis munīciju strēlnieku ieročiem.

Pērnā gada oktobrī Abramovs tika uz laiku atstādināts no amata. Toreiz viņš paziņoja, ka plāno turpināt darbu un pildīt funkcijas, ko neaizliedz drošības līdzeklis.

KNAB Preses pārstāve Laura Dūša apstiprināja, ka birojs lūdzis uzsākt Abramova kriminālvajāšanu un drošības līdzekļi nav saistīti ar brīvības atņemšanu. Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laila Ivāna norādīja, ka Abramova statuss nav mainījies — viņš ir atstādināts no valdes locekļa pienākumu pildīšanas, bet strādā pie atsevišķu projektu īstenošanas.

Здание Службы государственных доходов - Sputnik Latvija
Valsts ieņēmumu dienesta darbinieki pieķerti kukuļņemšanā

Lieta nodota apsūdzības uzrādīšanai Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā.

Rīgas Centrāltirgus būvniecība tika uzsākta 1924. gada jūnijā un pabeigta 1930. gada rudenī. Tā pamatā bija cepelīnu angāru dzelzs konstrukcijas. Toreiz tas bija lielākais segtais tirgus Ziemeļeiropā. 1949. gadā to pārdēvēja par Centrālo kolhozu tirgu un atzina par labāko tirgu Padomju Savienībā. 1997. gadā Centrāltirgus vecpilsētas sastāvā tika iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Ziņu lente
0