Apcietināti divi kokaīna lietā aizdomās turamie

© Sputnik / Ilya PitalevАрест
Арест - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesa nolēma nemainīt drošības līdzekli Lietuvas kompānijas direktoram un īpašniekam, kuri ieveduši valstī rekordlielu kokaīna partiju. Trešais aizdomās turamais atlaists brīvībā pret parakstu par neizbraukšanu.

RĪGA, 17. aprīlis— Sputnik. Rīgas Ziemeļu rajona tiesa piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu diviem "Juglas kokaīna lietā" aizturētajiem, vēsta portāls LSM.lv.

14. aprīlī Rīgas ostā kokogles kravā no Paragvajas muitnieki atrada rekordlielu kokaīna partiju — 60 kilogramus narkotiku. Narkotikas bija tik viltīgi paslēptas paketēs ar oglēm, ka krava bez problēmām izturēja pārbaudes gan ar muitas skeneri, gan ar suņiem. Līdz šim krava no Paragvajas ir pabijusi vairākās Eiropas ostās, kur nekas netika atrasts.

Kravas saņēmējs bija lietuviešu kompānija Sorola, kuras īpašnieks un direktors ir Latvijas pilsoņi. Trešā aizdomās turamā vārds, kas tika izlaists pret parakstu par neizbraukšanu, netiek paziņots plašai publikai.

Muitas policijas pārvaldes direktors Edijs Ceipe pastāstīja, ka narkotikas ievestas realizācijai Baltijas valstīs. 60 kilogrami kokaīna veido aptuveni 120 000 devas, kuru vērtība sastāda aptuveni 6 miljonus eiro.

Turpmākajā izmeklēšanā piedalīsies Lietuvas un Paragvajas tiesībsargājošās iestādēs, kā arī, iespējams, Eiropols un Interpols.

Ziņu lente
0