Politika

Galaktiskās impērijas piekritējs gaida ciemos DP

© Sputnik / Кристина Афанасьева / Pāriet pie mediju bankasПремьера фильма "Звездные войны: Пробуждение силы" в Лондоне
Премьера фильма Звездные войны: Пробуждение силы в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Petīcijas autoram par Latvijas pievienošanu Krievijai piespriests pusgadu ilgs ieslodzījums, pret petīcijas autoru par republikas pievienošanu ASV ierosināta krimināllieta.

RĪGA, 15. aprīlis – Sputnik. Žurnālists Alekss Alehins, kurš publicēja petīciju par Latvijas pievienošanu Galaktiskajai Impērijai, neizslēdz, ka Drošības policijai (DP) var pārmeklēt arī viņa dzīvokli.

Iepriekš policija ierosinājusi krimināllietas, kas saistītas ar petīcijām par Latvijas pievienošanu ASV un Krievijai — pret Maksimu Koptelovu un Denisu Bartecki. Koptelovam tiesa piesprieda sešu mēnešu cietumsodu, bet pie Bartecka policijas darbinieki veikuši kratīšanu.

Pēc sprieduma Koptelovam Alehins publicēja internetā petīciju par Latvijas pievienošanu Galaktiskajai impērijai.

"Kratīšana beidzot attaisnos bardaku mājās. Esmu pazaudējis piecas šķiltavas un fotoaparātu. Varbūt atradīs! Taču tas nav galvenais. DP neuzdrošināsies aiztikt cilvēku, kura pusē ir Nāves zvaigzne un  klaunu armija. Nu, bet ja viņi tomēr uzdrošināsies kaut ko uzsākt, es kļūšu par visu "Zvaigžņu karu" fanu varoni. Kā nu ne, es cietīšu par Impēriju!" – Alehins rakstīja savā profilā Facebook.

Novest līdz absurdam

Petīcijas autors par Latvijas pievienošanu ASV blogeris Deniss Barteckis pastāstīja Sputnik, ka publicējis petīciju atbildei uz "muļķīgo un absurdo sodu, kas piespriests Maksimam Koptelovam".

"Ja jau cilvēkam par joku piespriež pusgada ieslodzījumu, es nolēmu novest situāciju līdz absurdam un piedāvāt pievienot Latviju ASV. Mūsu sistēma šo petīciju uzskata par

Исправительные колонии - Sputnik Latvija
Latvijas Nepilsoņu kongress: spriedums Koptelovam ir absurds un cietsirdīgs
Latvijas valsts neatkarības apdraudējumu. Tāpēc pret mani ir ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 82. panta 1. daļas — publisks aicinājums likvidēt Latvijas Republikas valstisko neatkarību. Saskaņā ar šo pašu pantu tika uzrādīta apsūdzība arī Maksimam Koptelovam."— teica blogeris.

Barteckis norāda: "Pagaidām es neesmu apcietināts, un arī slēpties nedomāju. Gribu paskatīties, cik absurda var būt Latvijas soda iestāžu rīcība."

Ziņu lente
0