Lattelecom un LMT apvienošana: tarifi var pieaugt

© Andrew Stawarz / Driftin'n'TxtinДевушка с телефоном
Девушка с телефоном - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr politiķi cenšas pieņemt lēmumu par divu telekomunikāciju kompāniju apvienošanu, LMT darbinieki brīdina klientus, ka daži sakaru pakalpojumi jau kļuvuši dārgāki.

RĪGA, 12. aprīlis – Sputnik. Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš nav pārliecināts, ka Lattelecom (stacionārie sakari) un LMT (mobilie sakari) apvienošanās nesīs labumu patērētājam. Šo divu uzņēmumu apvienošanas jautājumu līdz šim neviens nav nopietni izvērtējis, paudis deputāts Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma.

"Vispirms viss ir rūpīgi jāizpēta. Viedokļi, ko pauda par šo jautājumu, balstās tikai uz minējumiem, taču, visi kas uzstājās sakarā ar apvienošanos, zināmā mērā ir ieinteresētās personas. Tāpēc pagaidām nevar apgalvot, ka kompāniju apvienošana varētu kļūt par labāko scenāriju," — teica Andris Bērziņš.

Parlamentārā Publisko izdevumu un revīzijas komisija, kuru viņš vada, pieņēma lēmumu vērsties pie valdības ar lūgumu atlikt šā jautājuma izskatīšanu līdz rudenim. Tik ilgs laiks ir nepieciešams, lai piesaistītu neatkarīgos ekspertus, un aprēķināt, vai ir izdevīgi apvienot divus telekomunikāciju gigantus, vai ir jāmeklē cits scenārijs.

"Ļaunākais risinājums – nepieņemt nekādu lēmumu. Skaitļi rāda, ka uzņēmumu vērtība krīt," — atcirta Bērziņam bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Pēc viņa teiktā, pašlaik ir svarīgi panākt, lai uzņēmumi nekonkurētu savā starpā, citādi nāksies investēt dubulti.

"Diemžēl, kad politiķi runā, ka viņiem trūkst informācijas lēmuma pieņemšanai, tas nozīmē, ka viņi vienkārši baidās pieņemt lēmumu. Es nerunāju tieši par Bērziņu. Uzņēmumu privatizācijas jautājumi nekad nebija populāri. Īpaši kad paliek gads līdz pašvaldību vēlēšanām. Tas rada bažas politiķiem," — sacīja Pavļuts.

Tikmēr LMT darbinieki zvana saviem klientiem un piedāvā pāriet uz šķietami izdevīgākiem tarifu plāniem. Taču izrādās, ka mobilais operators ar šā gada 30. aprīli "aprok" savu galveno panākumu, kas savā laikā izdevīgi atšķīra operatoru no citiem konkurentiem – automātiska viesabonēšana ārvalstīs ar jebkuru tarifu plānu. No 1. maija, lai zvanītu uz Latviju, ir jāpāriet uz tarifu plānu, kurš sākas ar 9,95 eiro. Turpretim tagad ir jāmaksā tikai 2,84 eiro, lai runātu pa telefonu jebkura pasaules valstī.

Pagaidām nav skaidrs, vai tarifu sadārdzināšanās ir saistīta ar iespējamo divu telekomunikāciju operatoru apvienošanu. Uz Lattelecom un LMT apvienošanos uzstāj skandināvu koncerna TeliaSonera pārstāvji, kas pārvalda abu kompāniju būtiskas daļas.

Ziņu lente
0