Maskava pieprasīs izskaidrot Sputnik slēgšanas iemeslus Latvijā

© Sputnik / Alexey Danichev / Pāriet pie mediju bankasПавильон международного информационного бренда Sputnik
Павильон международного информационного бренда Sputnik - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
29. martā regulators nosūtījis vēstuli uz Sputnik adresi par resursa bloķēšanu domēna zonā .lv, sakarā ar Latvijas ĀM ieteikumu, jo MIA „Rossija Segodņa” vadītājs Dmitrijs Kisiļovs, kas atrodas ES sankciju sarakstā.

RĪGA, 3. aprīlis — Sputnik. Maskava pieprasīs no oficiālās Rīgas skaidroto aģentūras Sputnik bloķēšanas iemeslu Latvijā, paziņojis KF pastāvīgais pārstāvis EDSO Aleksandrs Lukaševičs.

"Te nav runa par informācijas pieprasījumu, bet par pieprasījumu izskaidrot šo lēmumu no valsts-dalībnieces virknes ar mediju darbību saistīto dokumentu pārkāpuma viedokļa. Mēs ceram, ka šāda atbilde mums tiks dota, un mēs panāksim, lai mums paskaidrotu šā nelikumīga lēmuma iemeslus," — teica Lukaševičs televīzijas kanāla "Россия 24" ēterā.

Павильон новостного агентства Sputnik в Санкт-Петербурге - Sputnik Latvija
Kāpēc Sputnik tā biedē Latvijas valdību
Iepriekš Sputnik Latvija saņēma oficiālu apliecinājumu par resursa bloķēšanu domēna zonā.lv,jo resurss šķietami pārkāpj 2014. gadā 17. martā ES Padomes lēmumu par ierobežojošajiem pasākumiem sakarā ar Ukrainas teritoriālā veseluma, suverenitātes un neatkarības apdraudējumu. Savukārt aģentūra Sputnik paziņo, ka nebija pārkāpusi nevienu ES un LR likumu Latvijas ĀM nosūtījusi vēstuli arī ieteikumu par portāla sputniknews.lv domēna.lv bloķēšanu, jo MIA “Rossija Segodņa” vadītājs Dmitrijs Kiseļovs ir iekļauts ES sankciju sarakstā.

Kiseļovs vēlāk atzina, ka Latvijas varas iestāžu lēmums ir īsta panika. Viņš pavēstīja, ka Sputnik Latvijā ir slēgts pēc Eiropas Savienības lēmumu brīva traktējuma, neskatoties uz to, ka EP lēmumi skar viņu personīgi, nevis aģentūru. Personīgās sankcijas pret Kiseļovu tika ieviestas 2014. gada 21. martā, kad viņš tika iekļauts to personu sarakstā, kuras, pēc ES domām, apdraudot Ukrainas teritoriālo veselumu, suverenitāti un neatkarību. ES lēmums tika pārsūdzēts ES tiesā 2015. gada maijā.

Монитор компьютера с сайтом Sputnik Латвия - Sputnik Latvija
Ierēdņu nevienlīdzīgā cīņa ar internetu
EDSO pārstāve plašsaziņas līdzekļu brīvības jautājumos Dunja Mijatoviča ir norūpējusies par Latvijas varas iestāžu lēmumu bloķēt valsts teritorijā piekļuvi aģentūras Sputnik Latvija interneta vietnei domēna zonā.lv un vērsās pie Latvijas ĀM vadītāja ar lūgumu sniegt papildu informāciju par šo lēmumu.

Krievijas ĀM nosauca Latvijas varas iestāžu darbības par atklātas cenzūras izpausmi, un kārtējo eiropeisko vērtību un demokrātisko brīvību pārkāpumu.

Sputnik (sputniknews.com) ir ziņu aģentūra un radio ar multivides informācijas centriem vairākos desmitos valstu. Sputnik ietver vietnes vairāk nekā 30 valodās, analogo un ciparu apraidi, mobilās lietotnes un lapas sociālajos tīklos. Sputnik ziņas ik dienas iznāk angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Ziņu lente
0