Par kukuļņemšanu arestēta augsta Valsts policijas amatpersona

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts Policijas Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Arvils Feierābends tiek turēts aizdomās par nelikumīgu naudas summas saņemšanu.

RĪGA, 17. marts — Sputnik. Iekšējās drošības birojs (IDB) Rīgā aizturējis Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieku Arvilu Feierābendu un Kārtības policijas pārvaldes inspektoru Ilmāru Plētienu.

Aģentūra LETA ziņo, ka Arvila Feierābenda lietā figurē kukulis vairāku tūkstošu eiro apmērā.

Ceturtdien Iekšējās drošības biroja priekšnieks Valters Mūrnieks paziņoja žurnālistiem, ka ierosināta kriminallieta par kukuļņemšanu vienā no licencēšanas sfērām, ko pārzina kārtības policija.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis preses konferencē uzsvēra, ka atbildīgi ir arī amatpersonu tiešie priekšnieki, arī Feierābenda priekšnieks Velšs, un šis notikums noteikti tiks izvērtēts.

VP priekšnieks Ints Ķuzis uzsvēra, ka notikušais ir ārkārtas situācija. Pēc viņa domām, ir svarīgi uzzināt "baltos plankumus", kuru dēļ rodas šādas situācijas.
Notikušā sakarā ir sākta disciplinārlieta, un aizturētās personas vairs policijā nestrādās.

Visām četrām lietā aizturētajām personām, ieskaitot abas amatpersonas, kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums.


Ziņu lente
0