Papes piekrastē kāds grib būvēt mošeju

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Pāriet pie mediju bankasЦентральная мечеть в Грозном
Центральная мечеть в Грозном - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ciematā pie dabas parka, kas pazīstams ar savām unikālajām ainavām, nekad nav novērota īpaša interese par islāmu. Arī pašlaik iedzīvotāji iebilst pret kulta ēkas būvi.

RĪGA, 8. marts— Sputnik. Latvijas iedzīvotājs, kam pieder īpašums Papē, interesējas par musulmaņu kultūras un reliģiskā centra būvniecības iespēju jūras piekrastē. Attiecīgu iesniegumu viņš nosūtījis Rucavas novada domei, vēsta aģentūra LETA.

Олег Петров - Sputnik Latvija
Bijušais Latvijas Islāma kultūras centra vadītājs Petrovs pievienojies Islāma valstij

Celtniecības pārvaldes juristi un speciālisti pašlaik gatavo atbildi uz iesniegumu. Domes priekšsēdētāja vietnieks Romārs Timbra nav komentējis atbildes saturu, taču licis saprast, ka, visticamāk, tā būs negatīva. Timbra pieļauj, ka īpašumam ir parādījies potenciāls pircējs, tāpēc īpašnieks interesējas, vai šajā vietā varētu uzbūvēt mošeju.

Vaicāts, vai vietējo iedzīvotāju vidū ir islāma reliģijas piekritēji, kam būtu nepieciešama mošeja, domes pārstāvis atbildēja, ka interese par islāmu Papē nav vērojama.

Drīzāk ġan otrādi, viņš teica, — iedzīvotāji jau zvana uz pašvaldību, iebilstot pret iespējamo mošejas būvniecību.

Pašvaldība šajā jautājumā konsultējas arī ar Tieslietu ministriju.

Ахмед Роберт Климович - Sputnik Latvija
Ahmeds Roberts Kļimovičs: mēs ar Petrovu bijām draugi. Viņš ir gudrs cilvēks

Zemes gabals, kurā plānoti būvdarbi, atrodas jūras piekrastē Papes centrā, netālu no bākas. Teritorijas plāns nosaka, ka šajā vietā iespējams celt sabiedriskās nozīmes ēkas, taču būvdarbus regulē arī Dabas parka "Pape" aizsardzības un izmantošanas noteikumi.

Pape ir pasaules nozīmes dabas parks. Tā teritorija aizņem vairāk nekā 50 tūkstošus hektāru. Papes ciemats atrodas Baltijas jūras krastā uz dienvidiem no Liepājas un dabas parka Bernāti.

Parkā ir saglabāta zvejnieku ciematu kultūrvēsturiskā vide, tas pazīstams ar savām unikālajām ainavām. Speciālisti stāsta, ka šeit redzamas vairākas dabas ekosistēmas: aizaugošs lagūnas tipa ezers, Baltijas jūra un kāpas, palieņu pļavas un meži.

Ziņu lente
0