Viedoklis

Rēzeknes mērs: ne velti BBC izraudzījušies filmas darbības vietu Latgalē

© Sputnik / Александр Натрускин / Pāriet pie mediju bankasМэр города Резекне Александр Барташевич. Архивное фото
Мэр города Резекне Александр Барташевич. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aleksandrs Bartaševičs atzīmē, ka filmā uzņemti nevis kataloņi, skoti vai Viļņā dzīvojošie poļi, bet gan latgaļi un Latgales krievvalodīgie iedzīvotāji, - tātad filmas veidotājusi interesējusi iespēja aizvainot Krieviju.

RĪGA, 21. feb – Sputnik. Ne velti BBC filmas "Trešais pasaules karš: komandpunktā" veidotāji ir izlēmuši, ka par Austrumu un Rietumu "strīdus ābolu" kļūs Latgales teritorija. Šādu viedokli žurnālistiem paudis Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs.

Твердотопливная межконтинентальная баллистическая ракета - Sputnik Latvija
BBC šovs: Trešais pasaules karš sāksies Latgales dēļ
Piektdien LTV ēterā tika demonstrēta filmu, kurā atainots Krievijas iespējamais uzbrukums Latvijai. Saskaņā ar scenāriju sākas konflikts NATO un Krievijas starpā. NATO valstis reaģē uz KF armijas iebrukumu Latgalē, un nostājas sabiedrotās valsts pusē. Pasauli apdraud kodolkarš.Rēzeknes mērs atzīmē, ka filmā iekļauta noteikta informācija Latvijas, Eiropas un visas pasaules iedzīvotājiem. Tikai kam tas ir vajadzīgs? Viņš norāda, ka par filmas varoņiem ir kļuvuši nevis kataloņi, skoti vai Viļņā dzīvojošie poļi – šovā ir redzami latgaļi un Latgales krievvalodīgie iedzīvotāji. Droši vien, tas darīts tāpēc, ka Latgale robežojas ar Krieviju. Acīmredzot filmas veidotājusi interesējusi iespēja aizvainot Krieviju.

17 Latgales pašvaldību vadītāji ir nosūtījuši valdībai atklātu vēstuli, kurā pausts protests pret filmas demonstrāciju.

Александр Вешняков - Sputnik Latvija
KF vēstnieks Latvijā BBC-2 televīzijas šovu nosauc par informatīvā kara elementu
Latgales pilsētu mēri aicina Latvijas varasvīrus izvērtēt filmas demonstrācijas iespējamās sekas un lūdz "nodrošināt visus iespējamos pasākumus Daugavpils pilsētas un Latgales reģiona reputācijas atjaunošanai starptautiskajā līmenī, tai skaitā, pieprasot BBC objektīva materiāla sagatavošanu un demonstrēšanu šajā TV kanālā."

Atbildē uz pašvaldību vadītāju vēstuli Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs paziņoja, ka saprot Latgales mēru bažas un atgādināja, ka ministrija ir paudusi skaidru viedokli citu valstu amatpersonām par iespējamo maldināšanu un realitātes izkropļošanu.

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis aicināja uztvert šovu  tikai kā filmu par NATO, kas uzņemta NATO vajadzībām. Viņš pauda viedokli, ka šīs filmas scenārijs ataino tikai tās veidotāju uzskatus, kam nav nekādas saiknes ar Latgales reģionu un tā iedzīvotāju dzīves realitāti.

Jau pirms šova demonstrācijas sabiedrībā sākās diskusija par tajā izmantotā scenārija atbilstību. Sputnik apkopoja militāro speciālistu, politiķu un sabiedrisko darbinieku viedokli.

Šeit publicēti interesantākie komentāri >>

Ziņu lente
0