Desmitiem rezervistu ignorējuši militārās mācības

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas rezervisti masveidā neierodas mācībās – no 300 karavīriem, kas saņēmuši pavēstes, mācībās ieradušies tikai 59 cilvēki.

RĪGA, 18.feb — Sputnik. Aizkraukles rajona tiesa otrdien kareivim piespriedusi naudas sodu 20 eiro apmērā par rezervistu mācību kavēšanu. Kopš decembra vidus mācībās nav ieradušies vairāki desmiti bijušo karavīru, ziņo aģentūra РИА Новости, atsaucoties uz publikāciju interneta vietnē mixnews.lv.

Kopš pērnā gada decembra daudzās Latvijas tiesās, tai skaitā Rīgas rajona tiesā, tika izskatītas lietas par rezervistu neierašanos militārajās mācībās. Kopumā par mācību kavēšanu pieciem karavīriem tiesa piespriedusi naudas sodus 20 – 50 eiro apmērā. Saskaņā ar administratīvo kodeksu, sods par šo pārkāpumu var sasniegt 210 eiro.

Солдат Латвийской армии - Sputnik Latvija
Latvija vispasaules militārā reitinga astē
Saskaņā ar portāla rīcībā esošo informāciju, 18. februārī un 11. martā Rīgas rajona tiesā nonāks vēl divas lietas, kas saistītas ar karavīru un rezervistu neierašanos mācībās.

Nacionālie bruņotie spēki ir izsūtījuši pavēstes 300 karavīriem, no kuriem 143 ir paziņojuši par to saņemšanu. Taču mācībās ieradušies tikai 59 cilvēki. 83 cilvēkiem bijuši attaisnojoši  iemesli.

Portāls norāda: Atlases un rezerves personāla uzskaites centrs pārbaudes laikā konstatējis, ka 67 kareivjiem attaisnojoša iemesla nav. Komisija uzskata, ka 55 no viņiem, iespējams, izdarījuši administratīvu pārkāpumu.

Komisija vērsās Valsts policijā ar lūgumu izvērtēt kareivju darbību un piemērot atbilstošu sodu.

Ziņu lente
0