Svētā Valentīna dienā geji arī vēlas par braucienu Rīgas minibusos maksāt ar skūpstu

© Sputnik / Andrey Stenin / Pāriet pie mediju bankasФлаг ЛГБТ
Флаг ЛГБТ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība "Mozaīka" uzskata, ka uzņēmums "Rīgas mikroautobusu satiksme" ierobežo viņu tiesības.

RĪGA, 12. feb — Sputnik. "LGBT un viņu draugu apvienība "Mozaīka" sūdzas tiesībsargam Jurim Jansonam par diskrimināciju no uzņēmuma "Rīgas mikroautobusu satiksme" puses, — ziņo aģentūra LETA. Apvienības locekļi uzskata, ka viņu tiesības pārkāpj akcija, ko uzņēmums organizē sv.Valentīna dienā.

RMS ir izsludinājusi akciju, kuras ietvaros arī šogad Svētā Valentīna dienā mīloši heteroseksuāli pāri varēs par braucienu norēķināties ar skūpstu.

Homoseksuāliem mīlētājiem nāksies maksāt kā parasti.

"Mozaīka" ir pārliecināta, ka akcija ir pretrunā spēkā esošajām tiesiskajām normām, jo diskriminē pakalpojuma saņēmējus no seksuālās orientācijas un dzimuma viedokļa.
Apvienība norāda uz Eiropas cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvenciju, vairākiem Eiropas tiesas spriedumiem cilvēktiesību jomā un Latvijas patērētāju tiesību aizsardzības likumu. Minētie tiesiskie dokumenti aizliedz šādu diskrimināciju.

Seksuālo minoritāšu apvienība aicina RMS un citus valsts uzņēmumus organizēt akcijas, kas būtu pieejamas visiem patērētājiem neatkarīgi no viņu seksuālās orientācijas un dzimuma.

"Mozaīka" – lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība Latvijā, kas aktīvi aizsargā seksuālo minoritāšu tiesības.


Ziņu lente
0