Politika

KF vēstnieks Latvijā BBC-2 televīzijas šovu nosauc par informatīvā kara elementu

© Sputnik / Владимир Вяткин / Pāriet pie mediju bankasАлександр Вешняков
Александр Вешняков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu televīzijas kanāla šova "Trešais pasaules karš: komandpunktā" centrā ir augošs starptautiskais konflikts, ko izraisījis Krievijas iebrukums Latvijā un Igaunijā.

RIGA, 4.feb. – Sputnik. Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandra Vešņakovs uzskata: BBC-2 televīzijas šova "Trešais pasaules karš: komandpunktā" scenārijs, kurā modelēts Krievijas iebrukums Latvijā, izstrādāts ar politisku mērķi.

"Šo televīzijas programmu uzskatu par bīstamu provokāciju. Latvijā strādāju 8 gadus un nezinu šeit nevienu separātisku organizāciju, kur nu vēl tādu, kas spētu "sagrābt varu" kaut vienā pierobežas pilsētā (saskaņā ar scenāriju vara sagrābta veselās 20 pilsētās). Šo vērtējumu var apstiprināt jebkurš neatkarīgais eksperts, kam zināma reālā situācija Latvijā," – norādīts Krievijas vēstniecības oficiālajā lapā tīklā Facebook publicētajā komentārā.

Diplomāts uzskata, ka šai programmai ir konkrēti mērķi.

Твердотопливная межконтинентальная баллистическая ракета - Sputnik Latvija
BBC šovs: Trešais pasaules karš sāksies Latgales dēļ

"Scenārijs ir izdomāts. Tas izstrādāts ar politiskiem mērķiem: pirmkārt, tā ir iesaistīšanās informatīvajā karā, kura mērķis ir Krievijas demonizācija. Otrkārt, vēlme attaisnot militāri politisko lobiju prasības vairāk nekā četrkārt palielināt NATO izdevumus Eiropā. Treškārt, diskreditēt jebkādus politiskos spēkus Latvijā un Eiropā, kas objektīvi spriež par Krieviju un ieņem pragmatiskas pozīcijas," – raksta Vešņakovs.

Pārraidē "Trešais pasaules karš: komandpunktā" (World War Three: Inside the War Room), kas trešdienas vakarā tika pārraidīta televīzijas kanāla BBC-2 ēterā, sižeta centrā ir augošs starptautiskais konflikts, ko izraisījis Krievijas iebrukums Latvijas un Igaunijas – NATO dalībvalstu – teritorijā. "Filma vēsta par augošā konflikta drāmu un spriedzi, kā arī par sīviem strīdiem par to, kādus soļus Lielbritānijai vajadzētu spert Pastardienas priekšvakarā," teikts šova anotācijā.

Ziņu lente
0