Politika

Straujuma: bēgļi nevēlas doties uz Latviju

© AFP 2023 / DIMITAR DILKOFFБеженец в Сербии
Беженец в Сербии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts robežsardzes pārstāvji pagaidām ir izraudzījušies tikai vienu bēgļu ģimeni, kura, iespējams, jau tuvākajās dienās ieradīsies Latvijā no bēgļu nometnes Grieķijā.

 

RĪGA — 3.feb, Sputnik.  Agrākā valsts premjerministre Laimdota Straujuma LNT raidījumā "900 sekundes" paziņoja, ka pārvietošanai uz Latviju izraudzīta tikai viena bēgļu ģimene.

 

Viņa atzīmēja, ka runa nav tikai par stingrajiem kritērijiem, ko izvirza latvieši. Pašu bēgļu vidū ļoti maz ir tādu, kas vēlētos doties uz Latviju.

 

Ģimene, kas piekritusi braukt uz Latviju, pašlaik atrodas Grieķijā, kur Latvijas robežsargi atlasa bēgļus, ko Latvija varētu uzņemt.

 

Agrāk iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis minēja, ka pirmie bēgļi varētu ierasties valstī jau tuvākajā laikā. Droši vien šī ģimene būs pirmā.

 

Atgādināsim, ka pagājušā gada decembra vidū Latvijas Valsts robežsardzes pārstāvji devās uz Grieķiju, lai risinātu ar bēgļu pārvietošanas organizāciju saistītos jautājumus. Saskaņā ar ES kvotām, tuvāko divu gadu laikā Latvijai nāksies uzņemt 531 bēgli.

 

Ziņu lente
0