Skolēni vēl trīs nedēļas bez maksas varēs grauzt burkānus un ābolus

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Pāriet pie mediju bankasĀboli.
Āboli. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Programma "Augļi skolai" pagarināta līdz 27 .februārim; Latvijā audzēti augļi un dārzeņi, iegaršojās visu klašu skolēniem.

 

RĪGA — 1.feb, Sputnik. Līdz 27.februārim, starpbrīžos, Latvijas skolu audzēkņi varēs grauzt bezmaksas burkānus, ābolus un našķēties ar dzērvenēm. Programma "Augļi skolai", vēsta Latvijas Radio, tiks pagarināta uz trim nedēļām.

Programmas "Augļi skolai" ietvāros, skolas trīs reizes nedēļā saņem ābolus, bumbierus, dzērvenes, bietes, kāpostus, kolrābjus, ķirbjus un citus dārzeņus. Pērnā gadā visvairāk skolēni iecienījuši ābolus un burkānus.

Dārzeņiem un augļiem, kas tiek iegādāti uz mācību iestādēm, jābūt audzētiem un ir marķētiem atbilstoši prasībām bērnu pārtikai. Tā kā attālumam no vietas, kur tos saražoja, līdz skolai, nedrīkst pārsniegt 300 kilometrus,  visi tie ir — vietējo fermeru darba augļi.

Programmas darbības pirmajā gadā — 2010.-2011. mācību gadā, tajā piedalījās 63% skolu Latvijā, bet pērn — jau 91%. Kopā 2015. gadā bērni saņēma 13 591 824 augļu un dārzeņu porcijas. Šogad, pastāstīja Olga Ziņkovska — Lauku atbalsta dienesta tirgus kopējās organizācijas departamenta direktore, programma pagarināta, lai bērni varētu ilgāk saņemt viņiem vajadzīgos vitamīnus svaigā veidā.

"Mēs ceram, ka šajā mācību gadā sasniegsim vismaz pērn līmeni, kad programmā piedalījās vairāk nekā 700 skolas," — norāda Ziņkovska.

Programma startēja 2. novembrī, bija paredzēts, ka tā beigsies 5.februārī. Pēc Olgas Zeņkovskas teiktā, nenāksies meklēt papildus finansējuma avotus — 90% izmaksu, kas saistīti ar programmas "Augļi skolai" īstenošanu finansē Eiropas Savienība, 10% nodrošina dalībvalsts.

Latvijā no mācību gada sākuma darbojas arī programma "Skolas Piens" — tās ietvaros ikviens skolēns var bez maksas saņemt glāzi piena vai citus piena produktus. Šajā mācību gadā programmā piedalās 1022 izglītības iestādes, paredzams, ka bērni saņems 3327 tonnas piena produktu.

 

Ziņu lente
0