Krievijas vēstniecība nosodīja Lietuvas deputāta izteikumus par Holokaustu

© Foto : Lietuvos Respublikos Seimas / Dz.BarysaiteДепутаты Сейма Литвы
Депутаты Сейма Литвы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas diplomāti bija sašutuši par partijas "Tēvijas savienība – Lietuvas kristīgie demokrāti" locekļa pārliecību, ka ebreji paši bijuši vainīgi Holokaustā.

RĪGA, 30. janvāris — Sputnik. Krievijas vēstniecība Lietuvā asi kritizēja valdošās partijas "Tēvijas savienība – Lietuvas kristīgie demokrāti" locekļa, deputāta Valda Rakūta izteikumus par Holokaustu valstī, vēsta RIA Novosti

"Rada sašutumu Lietuvas parlamenta deputāta provokatīvie izteikumi, kurš vainu par Holokaustu cenšas uzvelt pašiem ebrejiem. Zaimojoši, ka tie izskanēja šīs briesmīgās traģēdijas upuru piemiņas dienā," teikts diplomātiskās pārstāvniecības publikācijā Twitter.

​Iepriekš Sputnik Lietuva ziņoja, ka 27. janvārī, Starptautiskajā Holokausta upuru piemiņas dienā Lietuvā izcēlās skandāls pēc politiķa izteikumiem, kurš paziņoja, ka "Holokausta izpildītāju vidū bija arī pietiekams skaits pašu ebreju vidū". Turklāt viņš aicināja "atbildēt uz jautājumu par to, kāds bijis pašu ebreju viedoklis, kādas idejas pamudinājušas dažus ebrejus sadarboties ar padomju varu".

Pirms Otrā pasaules kara Lietuvā dzīvoja vairāk nekā 208 tūkstoši ebreju, Holokausta laikā gāja bojā aptuveni 90% ebreju kopienas. 877 lietuvieši par ebreju glābšanu saņēmuši vienu no Izraēlas augstākajiem apbalvojumiem – "Taisnais starp tautām".

Ziņu lente
0