Igaunijas policija nosūtīs pārkāpējiem melnās Ziemassvētku pastkartes

© Sputnik / Sergey MelkonovПоследствия ДТП
Последствия ДТП - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Katru gadu ļaunprātīgos ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējus Igaunijā apsveic Ziemassvētkos ar biedējošām atklātnēm.

RĪGA, 15. decembris — Sputnik. Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments apsveic ceļu satiksmes noteikumu ļaunprātīgos pārkāpējus ar melnajām pastkartēm, ziņo departamenta mājaslapā.

Jau desmit gadus Igaunijas policija Ziemassvētkos nosūt pārkāpējiem melnas pastkartes, kurās attēlotas ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) sekas, lai liktu viņiem aizdomāties par viņu bīstamo uzvedību. Desmit gadu laikā policija nosūtījusi vairāk nekā 10 tūkstošus tādu "apsveikumu".

Проверка документов - Sputnik Latvija
Latvijas IeM vadītājs pastāstīja par lielām kadru problēmām policijā

Svētku atklātnes noformējumā apkopoti visai drūmākie fotoattēli pēdējo desmit gadu laikā.

"Ar šo pastkarti mēs vēlamies tikt līdz pārkāpēju prātiem un novēlēt viņiem drošu jaunu gadu, lai neviens neiekļūtu atklātnē attēlotajā situācijā," skaidro Policijas un robežsardzes departamenta vadošā ierēdne, policijas majore Sirle Loigo.

Melnās atklātnes tiks nosūtītas cilvēkiem, kuri gada laikā četras vai vairāk reizes pārkāpuši ceļu satiksmes likumu: tās saņems 770 cilvēki, no tiem 100 — otro gadu pēc kārtas, bet 10 — trešo. Kopumā šie 770 cilvēki gadā izdarīja ap 4 400 pārkāpumu.

"Par laimi, nav neviena cilvēka, kuram katru gadu būtu jāsūta melnais pastkarte," piebilda Loigo.

Visvairāk ceļu satiksmes likuma pārkāpumu —15, šogad izdarīja kāds 34 gadus vecs vīrietis.

Акция в защиту русских школ в Риге, 14 декабря 2017 года - Sputnik Latvija
Indijas pilsonis Vecrīgā notrieca trīs gājējus: sods 50 eiro

Visizplatītākais pārkāpums ir ātruma pārsniegšana, tas ir 36% no visiem pārkāpumiem. Bieži sastopami tāpat tehniskās apskates trūkums, auto vadīšana bez vadītāja apliecības, luksofora signālu neievērošana un transportlīdzekļa vadīšana alkohola reibumā.

Tāpat 66 ļaunprātīgie pārkāpēji 2020. gadā izdarīja 71 CSNg, kuros 39 cilvēki ieguva dažādas traumas.

Pārkāpēju vidū ir visvairāk vīriešu, Igaunijas pilsoņu ar pamatizglītību 25 — 29 gadu vecumā. Pastkarti saņems arī 36 sievietes. Šī gada jaunākajām ļaunprātīgajam pārkāpējam ir tikai 18 gadi, bet vecākajam – 79 gadi. Lielākā daļa pārkāpēju dzīvo galvaspilsētas reģionā, no tiem Tallinā – 268.

Ziņu lente
0