Situācijas ar Covid-19 dēļ Lietuva aizliedza iebraukšanu desmit valstu iedzīvotājiem

CC0 / pxhere / Мужчина с чемоданом
Мужчина с чемоданом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Taču, neskatoties uz saslimstības pieaugumu Baltijas republikā, Lietuvas pilsoņiem joprojām ir atļauts iebraukt no jebkuras valsts.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik. Lietuvas Veselības ministrija atjaunojusi valstu sarakstu, kuru pilsoņi un iedzīvotāji drīkst iebraukt republikā, vēsta Sputnik Lietuva.

Epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanās gadījumā Francijā no pirmdienas šīs valsts pilsoņiem un iedzīvotājiem būs obligāta 14 dienu pašizolācija, taču viņu iebraukšana Lietuvā netiks ierobežota.

Aizliegums ir spēkā attiecībā uz desmit valstīm – Luksemburgu, Rumāniju, Spāniju, Bulgāriju, Beļģiju, Zviedriju, Portugāli, Maltu, Čehiju un Horvātiju.

Šveices un Austrijas, kā arī Francijas iedzīvotājiem, pēc ierašanās Lietuvā ir obligāti jāizolējas uz divām nedēļām.

Neierobežoti Lietuvā var iebraukt Polijas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Slovēnijas, Lihtenšteinas, Dānijas, Islande, Vācijas, Īrijas, Kipras, Slovākijas, Itālijas, Grieķijas, Norvēģijas, Latvijas, Igaunijas, Somijas un Ungārijas iedzīvotāji.

Мужчина с чемоданом - Sputnik Latvija
Atgriezās no ārzemēm: Latvijā pieci jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi

Šis saraksts būs spēkā no pirmdienas.

Nedēļas laikā saslimstība ar koronavīrusu Lietuvā pieaugusi no 3,7 līdz 5,7 gadījumiem uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, taču republika joprojām paliek drošo valstu sarakstā. Tas nozīmē, ka republikas pilsoņiem joprojām ir atļauts iebraukt no jebkuras valsts.

Lietuvā ir spēkā ārkārtējās situācijas režīms. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, valstī ir apstiprināti 2110 koronavīrusa gadījumu, 80 cilvēki ir miruši.

Iepriekš Ministru kabinets izdeva dekrētu par atgriešanos pie obligātas sejas masku lietošanas. Ierobežojumi skars atrašanos sabiedriskajā transportā, iekštelpu tirdzniecības un masveida pasākumu vietas.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir atklāti vairāk nekā 18 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 689 tūkstoši cilvēku nomira un vairāk nekā 11,3 miljoni izveseļojās.

Ziņu lente
0