Tallinas iedzīvotājiem piedāvās pārsēsties jūras taksometrā

© SputnikТаллинский порт
Таллинский порт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Labu laikapstākļu gadījumā pa jūru varēs ceļot starp vairākiem Tallinas rajoniem, taču lietus un vētras laikā braucieni nenotiks.

RĪGA, 7. jūnijs – Sputnik. Vairākus Igaunijas galvaspilsētas piekrastes rajonus piedāvāts savienot ar jūras taksometra palīdzību, vēsta EER.

Sākot no sestdienas, 6. jūnija, kuģis "Gundel" kursē starp Piritas ostu, Tallinas pasažieru ostu un Vasaras ostu. Ar automobili bez sastrēgumiem šo ceļu gar Tallinas līča piekrasti var nobraukt 20 minūšu laikā.

Sākumā braucieni tiks veikti sestdienās un svētdienās divas reizes dienā abos virzienos. Ja būs pieprasījums, reisu skaits tiks palielināts. Lietainā laikā un vētras gadījumā braucieni nenotiks.

Панорама Риги - Sputnik Latvija
Ūdens transports Rīgā – greznība vai nepieciešamība

Kuģa kapteinis Marko Alboja intervijā Radio 4 raidījuma ēterā sacīja, ka labos laikapstākļos no Vasaras ostas līdz Piritai ar jūras taksometru var nokļūt 10-15 minūtēs.

"Vasaras otrajā pusē mēs vēlamies piedāvāt cilvēkiem atteikties no mašīnām un nokļūt darbā pa jūru. Agrā rītā izbrauksim no Piritas uz pilsētu un vakarā atpakaļ. Cilvēki varēs paņemt līdzi velosipēdu vai aizbraukt līdz Piritai ar elektriskajiem skrejriteņiem," sacīja kapteinis Alboja.

Arī Rīgā vairākkārt tika apspriesta iespēja izveidot ūdens taksometru, kurš savienotu Bolderāju ar pilsētas centru.

Pandēmijas fonā Eiropas pilsētu iedzīvotāju pārsēdušies uz velosipēdiem un elektriskajiem skrejriteņiem, lai neizmantotu sabiedrisko transportu, taču eksperti brīdina, ka tas nav uz ilgu laiku, un drīz uz ceļiem atgriezīsies automobiļi, un līdz ar tiem arī sastrēgumi.

Ziņu lente
0