Igaunijas IeM vadītājs atbildēja zemniekiem: mēs nevaram iemainīt valsti pret zemenēm

© AP Photo / Tanel MeosПредседатель партии EKRE Март Хельме
Председатель партии EKRE Март Хельме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Igaunijā tiks ielaisti strādnieki no Ukrainas, tad pēc dažiem gadiem to skaits sasniegs pusmiljonu, uzskata valsts IeM vadītājs.

RĪGA, 23. maijs – Sputnik. Igaunijas IeM vadītājs Marts Helme (EKRE) atbildēja uz zemnieku atklāto vēstuli ar lūgumu atcelt ierobežojumus darbaspēka ievešanai no ārzemēm, vēsta EER.

Строители - Sputnik Latvija
Ukraiņu viesstrādniekus Igaunijā vēlas nodrošināt ar čipiem

Šonedēļ Igaunijas zemnieki uzrakstīja atklātu vēstuli valsts lauku lietu ministram. Vēstulē viņi pieprasīja atcelt ierobežojumu ārzemju darbaspēkam un atgriezt viņiem sezonas strādniekus no Ukrainas. Pretējā gadījumā, brīdināja viņi, zemeņu raža vienkārši sapūs uz lauka.

Tāpat zemnieki pauda savu sašutumu par IeM vadītāja nostāju, kurš uzstājies pret ārzemju strādnieku ielaišanu valstī, un to, kādā formā tika pausta šī pozīcija.

Taču Helme turpina uzstāt uz sava.

"Uz īstermiņa vai ilgtermiņa darba vīzas pamata Igaunijā šodien atrodas vidēji aptuveni 50 tūkstoši cilvēku. Tikpat daudz ir iedzīvotāju, piemēram, Pērnavā. Un tagad noskaidrojas, ka mēs neko nevaram izdarīt bez ukraiņiem. Nevaram lasīt zemenes, nevaram nodarboties ar metināšanu, nevaram būvēt, nevaram nezinu ko vēl darīt bez ukraiņiem. Bet drīzumā mēs, acīmredzot, nevarēsim bez ukraiņiem izdot avīzes, taisīt televīzijas raidījumus," paziņoja viņš valdības preses konferencē.

Строительство жилых комплексов - Sputnik Latvija
Esam vienkārši tūristi: ukraiņu viesstrādnieki izbrīnījuši Igaunijas nodokļu inspektorus

"Ja nekas netiks mainīts, tad pēc desmit gadiem mums valstī būs nevis Pērnava, bet gan nosacīta Tallina, kura pilnībā sastāvēs no ukraiņiem (saskaņā ar 1. maija datiem, Igaunijas galvaspilsētā dzīvo 444 935 cilvēki – red. piez.). Es uzskatu, ka mēs nevaram iemainīt mūsu valsti pret dažām tonnām zemeņu. Šai problēmai ir jāatrod cits risinājums. Pagaidu risinājums – pagarināt darba iespējas lauksaimniecībā ārzemju strādniekiem līdz 31. jūlijam. Ap to laiku visas zemenes būs nobriedušas," piebilda viņš.

Zemnieki paziņoja, ka šogad aptuveni 800 hektāru platībā nobriedīs aptuveni 2000 tonnu zemeņu.

Ziņu lente
0