"Lux Express" autobusi atkal savienos Rīgu un Tallinu

© Sputnik / Вадим АнцуповАвтобус фирмы Lux Express на автостанции Таллинна
Автобус фирмы Lux Express на автостанции Таллинна - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reisu skaits starp Baltijas galvaspilsētām būs mazāk, nekā pirms koronavīrusa pandēmijas sākuma.

RĪGA, 8. maijs – Sputnik. Autobusu firma "Lux Express" atjaunos koronavīrusa dēļ apturētos reisus maršrutā Tallina – Rīga, taču mazākā apjomā, vēsta EER.

Tāpat plānots atjaunot autobusu satiksmi ar Viļņu, pastāstīja "Lux Express" ģenerāldirektors Janno Ritsbergs.

Посадка пассажиров в автобус фирмы Lux Express на автостанции Таллинна - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji izvēlas biznesa klasi: Lux Express atskaite

Precīzi datumi un reisu skaits pagaidām nav apstiprināti. Pirmajā posmā "Lux Express" būs 8-10 reisi no Rīgas, kas ir trīs reizes mazāk, nekā pirms krīzes.

"Mūsu starptautiskās līnijas bija slēgtas gandrīz divus mēnešus. Kompānijai tas bija sarežģīts periods, taču mēs plānojam, ka darbība un izaugsme atjaunosies," sacīja Ritsbergs.

Iepriekš kļuva zināms, ka no 14. maija, kad Somijas valdība atjaunos darba migrāciju starp Igauniju un Somiju, "Tallink" un "Viking Line" prāmji kursēs starp Tallinu un Helsinkiem 8 reizes dienā katrā virzienā.

Pēc Ritsberga sacītā, maksimālais braucienu skaits ir vasarā, tādēļ jau ir skaidrs, ka šogad sezona būs "vāja" un ir atkarīga tikai no vietējiem – Lietuvas, Igaunijas un Latvijas ceļotājiem. Iespējams, tiem nāks klāt somi un poļi, taču ne vairāk.

Kompānija cer sasniegt pirmskrīzes pasažieru skaitu pēc 18 mēnešiem.

Nedēļas sākumā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas premjerministri vienojās par Baltijas iekšējo robežu atvēršanu no 15. maija.

Катапульта - кресло, в котором каждый может почувствовать, что происходит с пассажиром при резком торможении автобуса - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotājus aicina izmantot drošības jostas autobusos

Pēc Latvijas veselības ministres Ilzes Viņķeles sacītā, pašlaik Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs strādā ar Igaunijas un Lietuvas kolēģiem ar mērķi nonākt pie kopējas pieejas attiecībā uz Baltijas valstu iekšējo tūrismu. Kolīdz tiks izstrādāta kopēja pieeja, varēs runāt par starptautiskā tūrisma atjaunošanu.

Pašlaik epidemioloģiskā situācija Baltijas valstīs ir līdzīga, kas nozīmē, ka karantīnas prasības neattieksies uz Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotājiem, kuri paviesojušies vienā no Baltijas valstīm.

Latvijas Satiksmes ministrija paziņoja, ka strādā pie starptautisko gaisa un jūras pasažieru pārvadājumu atjaunošanas no 13. maija. Taču lēmumu šajā jautājumā vēl ir jāpieņem valdībai.

Ziņu lente
0