NATO kara mediķi ieradušies Lietuvā, lai ārstētu alianses karavīrus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvā dislocētā alianses bataljona vadība nolēmusi pārvietot inficētos kareivjus no Ruklas uz citu rajonu, kur bruņoto spēku koncentrācija ir zemāks.

RĪGA, 1. aprīlis – Sputnik. Lietuvā ieradušies horvātu un vācu kara mediķi ar speciālo tehniku. Viņi atgādāti ar speciālu reisu no Horvātijas, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Aizsardzības ministrijas preses dienestu.

Plānots, ka viņi parūpēsies par inficētajiem karavīriem no NATO starptautiskā bataljona.

Литовские пограничники - Sputnik Latvija
Lietuvā ar koronavīrusu inficējušies jau vairāk nekā 430 cilvēki

"NATO bataljona pārstāvis kapteinis Everts Jans Danielss pastāštīja, ka patlaban karavīri, kam pēc testa apstiprināta vīrusa Covid-19 infekcija, izolēti speciālās telpās ģenerāļa Silvestra Žukauska vārdā nosauktajā poligonā (Švenču rajons). Visi karaviri jūtas labi, viņus pastāvīgi novēro kara mediķi. Šobrīd tiek ievērotas vēl stingrākas prasības no karavīru plūsmu pārvaldes un viņu higiēnas viedokļa," teikts paziņojumā.

Lietuvā dislocētā alianses bataljona vadība nolēmusi pārvietot inficētos kareivjus no Ruklas uz citu rajonu, kur bruņoto spēku koncentrācija ir zemāks. Alianses bataljona mediķiem, kā arī nesen atbraukušajiem papildspēkiem ir visas nepieciešamās iekārtas, viņi gatavi sniegt karavīriem tālāku medicīnisku palīdzību un ārstēšanu.

Ģenerāļa Silvestra Žukauska vārdā nosauktajā poligonā karavīriem nav tiešas saiknes ar NATO bataljona kaujas grupu, atzīmēts Aizsardzības ministrijas paziņojumā. Lietuvas karavīri guļ, ēd un trenējas atsevišķās telpās un teritorijās.

Iepriekš Lietuvas prezidents Gitans Nausēda paziņoja, ka Baltijas valsts ir gatava palīdzēt alianses spēkiem epidēmijas laikā. Viņš atzīmēja, ka šī ir lieliska iespēja parādīt, ka valsts "nav vienaldzīga" pret alianses karaspēku.

Чашка кофе - Sputnik Latvija
Lietuvas iedzīvotājiem piedraudēja ar arestiem par pastaigām parkos un sēdēšanu kafejnīcās

Savukārt Krievijas Raķešu artilērijas zinātņu akadēmijas prezidenta vietnieks informācijas politikas jautājumos, militāro zinātņu doktors Konstantīns Sivkovs sarunā ar Sputnik Lietuva paziņoja, ka nav saprotams, kādu palīdzību Lietuva var sniegt NATO karavīriem koronavīrusa pandēmijas laikā – pēc būtības, veselības aprūpe valstī ir sagrauta. Turklāt Baltijas valstī tiek izmantoti tādi paši veselības aprūpes principi, kas ieviesti citās, no koronavīrusa visvairāk cietušajās ES valstīs – Itālijā, Spānijā, Francijā.

Alianses spēkus Lietuva pozicionē kā aizsargus no "Krievijas draudiem" un vienmēr atbalsta lielāka karavīru un tehnikas skaita dislokāciju savā teritorijā.

Maskava jau vairākkārt atspēkojusi šo viedokli, jo Krievija neplāno nekādus uzbrukumus. Tamlīdzīgi izteikumi ir tikai iegansts NATO spēku dislokācijai Krievijas robežu tiešā tuvumā.

Ziņu lente
0