Ar koronavīrusu inficēto skaits Igaunijā palielinājies līdz 326 cilvēkiem

© Sputnik / Вадим АнцуповКрасивый вид на Старый город с верхней площадки
Красивый вид на Старый город с верхней площадки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas Veselības departaments atzīmē, ka testus taisa pirmām kārtām smagi slimiem un cilvēkiem, kas ir riska grupā.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Diennakts laikā ar koronavīrusu inficējušos cilvēku skaits ir palielinājies par 20, sasniedzot 326 inficētos, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Igaunijas Veselības departamentu.

"Vīruss Covid-19 ir diagnosticēts 326 Igaunijas iedzīvotājiem dažādos valsts reģionos. Sākot no 31. janvāra, Igaunijā ir veikti 3229 koronavīrusa testi. Līdz šim slimnīcās atrodas 14 cilvēki, divi no viņiem – intensīvās terapijas nodaļā," teikts paziņojumā.

Санитарно-карантинный контроль в аэропорту Шереметьево - Sputnik Latvija
Lietuvā reģistrēti vairāk nekā 100 koronavīrusa gadījumi

Veselības departaments atzīmē, ka testus taisa pirmām kārtām smagi slimiem un cilvēkiem, kas ir riska grupā, tostarp sirmgalvjiem un cilvēkiem ar hroniskām slimībām. Lēmumu par testa veikšanas nepieciešamību pieņem ģimenes ārsts, kurš nosūta pacientu uz testēšanu.

Igaunijas valdība saistībā ar koronavīrusa uzliesmojumu paziņoja par ārkārtas stāvokļa ieviešanu valstī no 16. marta, kurš būs spēkā līdz 1. maijam. Ir slēgtas skolas, muzeji un kinoteātri. Tiek atceltas teātra izrādes, koncerti un konferences. Tāpat ārkārtas stāvoklis paredz slēgt sporta zāles, sporta klubus, trenažieru zāles, SPA, baseinu, ūdens centrus, dienas centrus un bērnu rotaļu istabas.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunā koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Pasaulē inficējušies jau vairāk nekā 308 tūkstoši cilvēku, vairāk nekā 13 tūkstoši ir miruši.

Ziņu lente
0