Igaunijā volejbola trenerim atveda vīrusu jubilejā

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasВолейбольный мяч.
Волейбольный мяч. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijā paziņoja, ka vairs nekomentēs katru koronavīrusa inficēšanās gadījumu – to ir kļuvis pārāk daudz.

RĪGA, 13. marts – Sputnik. Igaunijā turpina pieaugt ar koronavīrusu inficēto skaits, vēsta Postimees.

Dīvainas sagadīšanās pēc divi viens no otra neatkarīgi inficēšanās perēkļi – Viru pilsētā un Sāremā salā – ir savā starpā saistīti. Sāremā, pēc atsevišķiem datiem, inficējās cilvēki, kuri komunicēja ar itāļu volejbolistiem, kuri nesen atlidoja uz maču ar vietējo komandu "Saaremaa VK", savukārt Viru – svētku viesi, kurā atzīmēja šīs komandas bijušā trenera Urmasa Tali jubileju.

Saskaņā ar Postimees datiem, vakar slikti sajutās desmit viesi, tostarp pats jubilārs. Viru izcēlusies panika, visi uzskata, ka viņiem ir koronavīruss. Kāda sieviete, kura bija šajā ballītē, pastāstīja, ka pasākumā bija vairāk nekā 100 viesu, lielākoties savā starpā pazīstami un aktīvi cilvēki, kuri šajās dienās pabijuši daudzās ļaužu pilnās vietās.

Открытие нового торгового центра Акрополь в Риге - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotājus aicina neskriet uz veikaliem un bez iemesla nezvanīt pa tālruni 113

Par notikuma vaininieku uzskata cilvēku, kurš nesen atgriezies no atvaļinājuma Taizemē. Turklāt Viru iedzīvotāji, kuri nesen atgriezās no slēpošanas brauciena uz Itāliju, neatnāca uz ballīti, bet šis cilvēks diezgan aktīvi komunicēja ar visiem šajos svētkos.

"Esmu ļoti nikna uz to koronavīrusa slimnieku – viņš neievēroja noteikumu un pēc atgriešanas no brauciena uz dienvidu valsti, varēja visādam gadījumam palikt mājās 14 dienu garumā. Es vēlētos viņam pavaicāt: kā tu vārēji šādi rīkoties attiecībā pret mums?!" pauž sašutumu izdevuma sarunas biedrene.

Viru pilsētas pārvalde vakardienas krīzes sanāksmē pieņēma lēmumu līdz 17. marta vakaram slēgt visas skolas un bērnudārzus un citas publiskas iestādes. Kultūras nams "Navi", kur notika ballīte, tiks rūpīgi dezinficēts.

Kopā, saskaņā ar sociālo lietu ministra Tanela Kijka paziņojumu, Igaunijā ar koronavīrusu inficējies jau 41 cilvēks. Vakar vakarā bija zināms vien par 27 saslimušajiem, taču tiem klāt pievienojās inficētie cilvēki no Sāremā. Kijks paziņoja, ka vairs nekomentēs katru inficēšanās gadījumu atsevišķi: papildu informācija no Veselības departamenta tiks saņemta, kad inficēto skaits Igaunijā pārsniegs 100 cilvēkus.

Valstī izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Ziņu lente
0