Līdz Lieldienām: Viļņā ieviesta karantīna saistībā ar koronavīrusu

© Vilniaus savivaldybėВид на Старый город
Вид на Старый город - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašvaldība ieteikusi birojiem un uzņēmumiem pārvest savus darbiniekus uz darbu no mājām, atcelt visus komandējumus un atteikties no nevajadzīgām tikšanās reizēm.

RĪGA, 13. marts – Sputnik. Viļņas pilsētas pašvaldība nolēmusi ieviest stingrus drošības pasākumus, lai apturētu koronavīrusa izplatīšanos, raksta Sputnik Lietuva.

"No rītdienas līdz Lieldienas svētku beigām tiek slēgtas visas mācību iestādes – bērnudārzi, skolas, universitātes, tiek atcelti visi pasākumi kinoteātros, sporta klubos un citās atpūtas vai izklaides vietās. Neskatoties uz to, pašvaldība neiesaka ieslēgties četrās sienās – neaizmirstiet pastaigāties, nodarboties ar sportu svaigā gaisā vai doties izbraucienā pie dabas," paziņoja vakar savā Facebook lapā Viļņas mērija.

"Viļņas pašvaldība atkārtoti lūdz sabiedrību būt apzinīgiem un samazināt sociālo kontaktu daudzumu šajā kritiskajā periodā, nodrošināt stingrus pašizolācijas apstākļus pēc atgriešanās no karstajiem punktiem un sevišķi pasargāt visievainojamākās grupas – sirmgalvjus un hroniskos slimniekus. Notiek pārrunas ar telekomunikācijas kompānijām par to cilvēku mērķtiecīgu informēšanu, kuri atgriežas no ārzemēm," teikts paziņojumā.

Turklāt mērija ieteica birojiem un uzņēmumiem pārvest savus darbiniekus uz darbu no mājām, atcelt visus komandējumus un atteikties no nevajadzīgām tikšanās reizēm, novirzot tās virtuālajā telpā.

Viļņas mērs Remiģijs Šimašis atzīmēja, ka Lietuvas galvaspilsētā nav apstiprinātu saslimšanas gadījumu, taču pašvaldība uzskata par nepieciešamu veikt iedzīvotāju aizsardzības pasākumus.

Pašvaldības Ārkārtas situāciju komisijas vadītājs, Viļņas pašvaldības administrācijas direktors Povils Poderskis atzina, ka veiktie pasākumi ir strikti, taču nenodara kaitējumu ekonomikai. Turklāt koronavīruss spēj novest pie milzīgām ekonomiskām sekām nākotnē, ja to neizdosies apturēt šobrīd.

Вид на ночной Таллин, Эстония - Sputnik Latvija
Igaunijā izsludināts ārkārtas stāvoklis

Kopš ceturtdienas Lietuva pastiprinājusi sanitāro kontroli uz robežām ar Poliju un Latviju. uz galvenajiem autoceļiem, kuri ved uz šīm valstīm, tiks izvietoti desmit sanitārie un informācijas punkti.

Kopš 4. marta Valsts robežas aizsardzības dienests (VSAT) izsniedz pasažieru kartiņas aizpildīšanai tiem, kas apmeklējis inficētos reģionus 14 dienu laikā. Ar Poliju Lietuva vienojusies par koordinētu rīcību sanitārās kontroles jomā, taču no Latvijas puses, kā vēsta VSAT, pagaidām nekas nevirzās uz priekšu.

Valdošās partijas "Lietuvas Zaļo un zemnieku savienība" līderis Ramūns Karbausks piedāvāja uz divām nedēļām atturēties no Seima sēžu rīkošanas, lai aizsargātos no koronavīrusa izplatīšanās, jo šobrīd parlamentam nevajag pieņemt ārkārtīgi svarīgus lēmumus.

Tāpat Karbausks atbalstīja ideju atcelt nodarbības skolās uz divām nedēļām un pateica, ka tiek izskatīta iespēja aizliegt masveida pasākumu rīkošanu, kuros pulcējas vairāk nekā 100 cilvēku.

Lietuvā pagaidām ir reģistrēti trīs inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu. Par pirmo tika paziņots februāra beigās – saslima Šauļu iedzīvotāja, kura atgriezās no Veronas. Divi pārējie gadījumi tika atklāti šīs nedēļas sākumā. Inficējās vīrs ar sievu no Kauņas, kuri arī atgriezās no Itālijas.

Ziņu lente
0