Lietuvā divus NATO kareivjus pieķēra narkotiku lietošanā

CC0 / U.S. Army Europe / Croatian teamХорватский военнослужащий, архивное фото
Хорватский военнослужащий, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO militārpersonas Lietuvā pastāstīja, ka nopirka un lietoja aizliegtās vielas atvaļinājuma dienu laikā.

RĪGA, 18. februāris – Sputnik. Diviem Lietuvā dislocētajiem NATO kontingenta horvātu kareivjiem organismā tika atklātas narkotisko vielu pēdas, vēsta Sputnik Lietuva.

Svētdien Horvātijas militārās policijas darbinieki sarīkoja militārpersonu testēšanu uz opiātu klātbūtni organismā, un divu kareivju analīzes parādīja, ka viņi ir lietojuši narkotikas. Kareivji paskaidroja, ka nopirka un lietoja narkotikas atvaļinājuma dienu laikā.

Kareivjus atgriezīs no Lietuvas uz Horvātiju, pakļaus disciplinārlietas izmeklēšanai un izslēgs no dienesta.

NATO militārpersonas, kas atrodas Baltijas valstīs, nereti iekļūst skandalozās situācijās. Viņi kļūst par CSNg vaininiekiem, iesaistās kautiņos, tostarp atrodoties alkohola vai narkotisko vielu reibumā.

Лось на краю болота Сегежского района Карелии - Sputnik Latvija
Lieliski nomaskējušies: Lietuvas mežos pazaudēti pieci NATO kareivji

2018. gada vasarā amerikāņu karavīrs Kauņas centrā bārā sakāvās ar Azerbaidžānas pilsoņiem. Konflikta iemesls netika noskaidrots, ziņots, ka visi kautiņa dalībnieki bija iereibuši. Pēc kautiņa amerikānim, kurš piedalījies Lietuvā mācībās Saber Strike, bija nepieciešama ambulatora ārstēšana.

2018. gada maijā Lielbritānijas kara tiesa piesprieda soda naudu vairāk nekā 1000 eiro apmērā karavīram, kurš 2016. gadā nodarīja miesas bojājumus Latvijas iedzīvotājam. Incidents, kura bija iesaistīts militāro mācību Silver arrow dalībnieks, notika 2016. gada 1. novembrī McDonald's iestādē Vecrīgā. Iereibušais britu karavīrs sāka strīdu ar Latvijas pilsoni Akselu Aizkalnu un ar dūres sitienu salauza viņam degunu.

2018. gada aprīlī trīs iereibuši britu kareivji Rīgā sakāvās ar vietējiem policistiem. Viens no jaunākajiem virsniekiem tika aizturēts uz vairākām stundām, otra kareivja nomierināšanai policisti bija spiesti izmantot piparu gāzi.

2017. gada rudenī divi iedzēruši NATO kareivji no VFR Lietuvas Ruklā bārā iesāka asu strīdu, kurš pārauga lielā kautiņā. Viens no kareivjiem gūto traumu dēļ tika nogādāts slimnīcā.

Ziņu lente
0