Mediji: kažokādu fermā Lietuvā moka ūdeles

© Sputnik / Валерий Шустов / Pāriet pie mediju bankasЖемчужная норка в клетке Звероводческого хозяйства "Мурманское".
Жемчужная норка в клетке Звероводческого хозяйства Мурманское. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spriežot pēc aktīvistu veiktā videoieraksta, dzīvnieki dzīvo šauros netīros būros, uzbrūk viens otram un ēd viens otru.

RĪGA, 16. februāris – Sputnik. Lietuvā dzīvnieku aizstāvji pasūdzējušies par nežēlīgu izturēšanos pret ūdelēm kažokādu fermā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Daily Mail.

Spriežot pēc aktīvistu veiktā videoieraksta, dzīvnieki dzīvo šauros netīros būros, uzbrūk viens otram un ēd viens otru.

Dzīvnieku aizsardzības organizācijas Open Cages ģenerāldirektors Konors Džeksons paziņoja, ka baisie apstākļi, līdzīgi tiem, kuros dzīvo ūdeles Lietuvas kažokādu fermā, ir izplatīti šajā industrijā. Taču "šāda veida dzīvnieku mocīšanai nav attaisnojuma".

Норка в клетке на экспериментальной звероферме  - Sputnik Latvija
Pārāk dārgi barot: Latvijā dzīvnieku ferma pēc bankrota nogalināja 160 tūkstošus ūdeļu

Aktīvisti aicināja Lielbritānijas vides ministri Terēzi Viljersu atrisināt šo problēmu un izmantot valsts izstāšanos no Eiropas Savienības kā iespēju aizliegt kažokādas tirdzniecību Apvienotajā Karalistē.

Asociācijas FurLithuania pārstāvji, kas pārstāv kažokādu fermas valstī, paziņoja, ka viņus šokēja "nepieņemamās ainas" video un "viņi nekad neko tamlīdzīgu nav redzējuši".

Pēc viņu sacītā, uzturēt dzīvniekus šādos apstākļos – tas ir noziegums, par kuru aculieciniekiem ir jāziņo policijai vai valsts veterinārajai aģentūrai.

2018. gada oktobrī Lietuvas Seima deputātu grupa piedāvāja aizliegt audzēt dzīvniekus kažokādas iegūšanas nolūkos, jo šis bizness nes ciešanas dzīvniekiem un ved pie vides piesārņošanas. Taču lēmums tā arī netika pieņemts.

Ziņu lente
0