Igaunijā NATO taktiskās grupas kareivis sarīkoja nekārtības SPA centrā

© RAIGO PAJULA / AFPПолиция Эстонии
Полиция Эстонии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tallinas SPA centra darbiniekiem nācās izsaukt policiju, lai sauktu pie kārtības NATO taktiskās grupas locekli.

RĪGA, 8. janvāris – Sputnik. Policijai kādā SPA centrā Tallinā nācās savaldīt nekārtību cēlāju, kurš izrādījās NATO taktiskās grupas kareivis, raksta avīze Postimees. NATO kareivja darbību rezultātā nav cietušo, viņš jau ir atvainojies par izdarīto.

Человек в военной форме на памятнике павшим в Великую Отечественную войну в городе Силламяэ - Sputnik Latvija
Igaunijā NATO karavīrs ar granātmetēju uzrāpās uz pieminekļa kritušajiem kareivjiem

Saskaņā ar izdevuma datiem, naktī uz 4. janvāri policiju informēja par agresīvu cilvēku Mustamē SPA centrā Elamuste Keskus Akadēmijas ielā. Kad policisti atbrauca uz SPA centru, to jau grasījās pamest 27 gadus vecs vīrietis, par kura uzvedību arī pasūdzējās iestādes darbinieki. Agresīvais apmeklētājs izrādījās NATO taktiskās grupas loceklis Igaunijā.

"Tā kā informācijas par cietušajiem vai nodarītiem zaudējumiem nav, lieta šobrīd nav ierosināta," paziņoja Ziemeļtallinas prefektūras preses sekretārs Kristjans Luks.

NATO taktiskās grupas pārstāvji, kuri dislocēti Tapā, paziņoja, ka zina par incidentu. "Tā kā notikušā apstākļi vēl tiek noskaidroti, mēs nevar neko plašāk komentēt," teikts paziņojumā.

Taču paziņojumā norādīts, ka pēcāk kareivis pats personīgi atvainojies personālam par savu uzvedību.

Incidenti, kuros ir iesaistīti piedzērušies NATO karavīri, Baltijas valstīs un Polijā nav retums, daži no tiem ir visnotaļ nopietni, taču nāvējoši incidenti notikuši tikai mācību laikā.

2014. gada maijā ar skandālu beidzās NATO eskadras uzturēšanās Ventspilī mācību Open Spirit laikā. Pilsētā notika vairāki kautiņi, kuros bija iejaukti ārzemnieki. Pēc viena no tiem kareivis no Nīderlandes nonāca slimnīcā bez samaņas ar sejas kaulu lūzumiem un smadzeņu tūsku. Ventspils mērs Aivars Lembergs pastāstīja par notikušo sīkāk un uzsvēra, ka NATO jūrnieki uzvedas cūciski, ignorē Latvijas likumus un Ventspils pašvaldības saistošos noteikumus.

Pērnvasar amerikāņu karavīrs Kauņas centrā bārā sakāvās ar Azerbaidžānas pilsoņiem. Konflikta iemesls netika noskaidrots, ziņots, ka visi kautiņa dalībnieki bija iereibuši. Pēc kautiņa amerikānim, kurš piedalījies Lietuvā mācībās Saber Strike, bija nepieciešama ambulatora ārstēšana.

NATO karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Piedzērušies NATO karavīri sarīkoja kautiņu Lietuvas bārā

2018. gada maijā Lielbritānijas kara tiesa piesprieda soda naudu vairāk nekā 1000 eiro apmērā karavīram, kurš 2016. gadā nodarīja miesas bojājumus Latvijas iedzīvotājam. Incidents, kura bija iesaistīts militāro mācību Silver arrow dalībnieks, notika 2016. gada 1. novembrī McDonald's iestādē Vecrīgā. Iereibušais britu karavīrs sāka strīdu ar Latvijas pilsoni Akselu Aizkalnu un ar dūres sitienu salauza viņam degunu.

2018. gada aprīlī trīs iereibuši britu kareivji Rīgā sakāvās ar vietējiem policistiem. Viens no jaunākajiem virsniekiem tika aizturēts uz vairākām stundām, otra kareivja nomierināšanai policisti bija spiesti izmantot piparu gāzi. Ziņots, ka karavīrus gaida disciplinārs sods.

Ziņu lente
0