Kauņas iedzīvotāja nopēra dēlu uz ielas un nolēma iet politikā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Kručinskienes lietas Lietuvas Seimā tika pieņemti grozījumi, kas neļauj sociālajiem dienestiem atņemt ģimenēm bērnus, ja nepastāv reāli draudi viņu dzīvībai un veselībai.

RĪGA, 21. novembris – Sputnik. Kauņas iedzīvotāja Egle Kručinskiene, kurai pērn aizbildnības iestādes atņēma bērnus, piedalīsies nākamā gada parlamenta vēlēšanās, vēsta Sputnik Lietuva.

2018. gada septembra beigās pastaigas laikā Kručinskiene nopēra mazo dēlu par to, ka viņš vairākas reizes centās izskriet uz veloceliņa, pēc kā viens no garāmgājējiem par to paziņoja policijai.

Rezultātā aizbildnības iestādes atņēma ģimenei ne vien zēnu, bet arī trīs gadus veco meitu, kuru pēcāk atgrieza tēvam. Kručinskieni apsūdzēja fizisku sāpju nodarīšanā nepilngadīgai personai un sabiedriskās kārtības pārkāpumā. Pēcāk Kaunas Apgabaltiesa viņu attaisnoja.

Ребенок, одиночество - Sputnik Latvija
Kopš janvāra britu sociālie dienesti atņēmuši latviešu ģimenēm četrus bērnus

Incidents izraisīja plašu rezonansi sabiedrībā. Kauņas ģimenes aizstāvībai tika sagatavota petīcija un organizēta akcija "Par valsts vardarbību pret ģimeni", kuras rīkotāji pieprasīja izmainīt likumu par bērnu tiesību aizsardzību. Pērnā gada novembrī Lietuvas Seimā tika iesniegti grozījumi, kuri neļauj sociālajiem dienestiem atņemt ģimenēm bērnus, ja nepastāv reāli draudi viņu dzīvībai un veselībai.

Kručinskiene grasās piedalīties vēlēšanās centriskās partijas "Labklājīgā Lietuva" saraksta sastāvā. Partijas locekle Ruta Janutiene nosauca to par labu ziņu. Pēc viņas domām, sievietes lēmums iet politikā – tā ir zīme tiem, kas ilgi klusējis.

"Viss sākās ar to, ka mūsu ģimenes dzīve kļuva nemierīga. Kad es nonāca priekšlaicīgās ieslodzīšanas kamerā, kopš tā brīža sākās mans ceļš pie šī lēmuma. Esmu kļuvusi aktīva, es vēlos runāt, vēlos būt balss, vēlos runāt par vajadzībām, kuras ir jārisina, par to, ar ko saskaras ģimene. Politiķi saka vienu, ģimene – citu. Gribas, lai būtu vienošanās," paziņoja Kručinskiene.

Ziņu lente
0