SEB bankā izdomāts, kā nopelnīt pēc skandāla

© Банк ЛатвииНаличные деньги
Наличные деньги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc nesenā skandāla, kas bija saistīts ar baumām par naudas atmazgāšanu Baltijas valstīs, SEB bankas akcijas nokritās gandrīz par 14%, bet no 2020. gada banka mainīs vairāku pakalpojumu cenu.

RĪGA, 19. novembris — Sputnik. No nākamā gada SEB banka ieviesīs maksu par klientu kontu apkalpošanu, informēja "MK Latvija". Apkalpošanas cena mēnesī – 0,70 eiro.

Пункт обмены валюты - Sputnik Latvija
Izskatās nomācoši: SEB bankā pastāstīja, kā izdzen klientus

Taču ziņots, ka maksa netiks iekasēta no SEB klienta komplekta lietotājiem, kā arī klientiem, kam nav apritējis 21 gads.

Jaunas kartes saņemšana bankas klientiem izmaksās 5 eiro, ja tā tiks saņemta SEB bankas filiālē, vai 1,2 eiro, ja tiks pasūtīta pa pastu. Personām līdz 18 gadu vecumam pakalpojums izmaksās 1,2 eiro neatkarīgi no izraudzītā piegādes veida.

Kartes pārsūtīšana Latvijas teritorijā – bezmaksas pakalpojums, uz ārzemēm – izmaksās 6 eiro.

Turpmāk tiks noteikts limits naudas ieskaitīšanai kontā no bankomāta 7 tūkstošu eiro apmērā mēnesī privātpersonām un 9 tūkstošu eiro apmērā – uzņēmumiem.

Elektronisko norēķinu kodu kalkulators maksās 9 eiro. Ņemot vērā nelielo pieprasījumu, vairs netiks piedāvāti daži pakalpojumi, piemēram, operācijas ar čeku grāmatiņām un individuālajiem seifiem. Tiks apkalpoti jau noslēgtie līgumi, taču jauni vairs netiks parakstīti.

Iepriekš radās aizdomas par naudas atmazgāšanas operācijām SEB, jautājums tiks apspriests Zviedrijas nacionālās raidkorporācijas SVT teleprogramma, kas nāks klajā tuvākajā laikā. Pēc informācijas par šādu žurnālistisko izmeklēšanu, SEB akcijas kritās gandrīz par 14%.

Skandāls ap Swedbank – otru Baltijas valstīs populāru Skandināvijas banku arī izcēlās pēc žurnālistu izmeklēšanas, ko zviedru telekanāls SVT publiskoja februāra beigās – banka tika apsūdzēta par naudas atmazgāšanu Igaunijas filiālē.

Банк ABLV - Sputnik Latvija
ASV pieprasījušas SEB un Nordea ziņas par bankām Baltijā

Raidījumā izskanēja informācija par to, ka laika posmā no 2007. līdz 2015.gadam caur kontiem Swedbank aizplūduši 4 miljardi eiro nelegāli iegūtu līdzekļu. Žurnālisti izsekoja saikni starp Swedbank un Danske Bank klientiem, kas 2018.gadā izrādījās iejaukta skandālā par naudas atmazgāšanu Igaunijas filiālē.

Rezultātā Swedbank zaudēja miljardiem eiro tirgus vērtības, radās bažas, ka banka sekos sava konkurenta – Danske Bank piemēram un pametīs Baltijas valstis.

Ziņu lente
0