Mediji: Danske Bank piedāvāja klientiem Igaunijā "slēpt" naudu zeltā

© Sputnik / Павел Лисицын / Pāriet pie mediju bankasПроизводство цветных металлов в Свердловской области
Производство цветных металлов в Свердловской области  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Medijos parādījusies informācija par zeltu, kurā Danske Bank piedāvāja klientiem Igaunijā pārvest aktīvus skandāla laikā ar naudas atmazgāšanu.

RĪGA, 11. novembris – Sputnik. Dāņu bankas Danske Banka filiāle Igaunijā piedāvāja saviem bagātajiem klientiem pārvest savus naudas noguldījumus zeltā, lai nodrošinātu anonimitāti, vēsta Sputnik Igaunija. Saskaņā ar mediju datiem, piedāvājumu sāka izteikt klientiem pēc skandāla sākuma ar naudas atmazgāšanu.

"Banka piedāvāja konvertēt līdzekļus zeltā, lai pasargātu krājumus un nodrošinātu tiem "anonimitāti"," vēsta "Komerstant", atsaucoties uz Bloomberg publikāciju.

Izņemot noguldījumu anonimitāti, naudas pārvešanai zeltā bija jāpalīdz klientiem padarīt klientu aktīvu pārvaldīšanu mobilāku. Turklāt Danske Bank Igaunijas filiāles atskaitēs zelta stieņu pārdošana netika atspoguļota.

Pašā Danske Bank komentēt medijos parādījušos informāciju atteicās.

Danske Bank в Таллине - Sputnik Latvija
Par 1 dolāru vērtu operāciju nerezidenti maksāja 90 dolārus: kā strādāja Danske Bank

Danske Bank bija spiesta izbeigt savu darbību vairākās valstīs skaļā skandāla dēļ, kurš izcēlās ar kompānijas Hermitage Capital labi pazīstamā īpašnieka Bila Braudera palīdzību. Biznesmenis apgalvoja, ka desmitiem dāņu bankas Igaunijas filiāles darbinieku bija saistīti ar nelikumīgu naudas izvešanas shēmu no Krievijas un dažām citām valstīm.

Aizdomu izmeklēšanas nolūkos 2018. gada vasarā Igaunijas Ģenerālprokuratūra ierosināja krimināllietu. Beigās noskaidrojās, ka caur Igauniju izgājušās "netīrās naudas" apmērs varētu būt lēšams vairāk nekā 230 miljardos eiro. 2019. gada februārī Danske Bank paziņoja par kredītu un finanšu kompānijas darbības pārtraukšanu Baltijā un Krievijā. KF Centrālā Banka anulēja Danske Bank Krievijas filiāles licenci 1. novembrī.

Ziņu lente
0