Lietuvā DUS tīklam Neste piemērots naudas sods par viltus reklāmu

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasЗаправка автомобиля на одной из автозаправочных станций.
Заправка автомобиля на одной из автозаправочных станций. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neste Lietuva apgalvoja, ka pateicoties tās degvielai var samazināt ogļskābās gāzes izmešu skaitu par 20%, taču neprecizēja, kādus degvielas veidus tā salīdzinājusi.

RĪGA, 5. novembris – Sputnik. Degvielas kompānija Neste Lietuva maldinājusi klientus, kuri uzpildīja automobiļus viņu degvielas uzpildes stacijās (DUS), un pārkāpusi Reklāmas likumu, raksta Sputnik Lietuva.

Pērn Neste Lietuva veica reklāmas kampaņu ar lozungu "Tīrāka degviela – tīrākas plaušas". Tostarp kompānija laida klajā reklāmu, kurā tika apgalvots, ka, izmantojot tās degvielu, atmosfērā izdalās par 20% mazāk ogļskābās gāzes.

Проректор Финансового университета при Правительстве РФ Алексей  Зубец - Sputnik Latvija
Ekonomists: Latvijai uzspiestās "zaļās" problēmas nogalina tās ekonomiku

Saskaņā ar Lietuvas Konkurences padomes speciālistu vērtējumu, šādi paziņojumi maldinājuši klientus, jo viņi uztvēra tos kā Neste Lietuva degvielas salīdzinājumu ar citu DUS degvielu. Taču noskaidrojās, ka kompānija salīdzināja savu degvielu nevis ar citu tīklu pārdoto produkciju, bet gan ar minerālo degvielu, kuru patērētāji nevar iegādāties.

Rezultātā regulators lika kompānijai samaksāt 8688 eiro naudas sodu.

Interesanti, ka nesenajā apbalvošanas ceremonijā "Baltijas zīmoli" Neste tika atzīts par "viszaļāko" Baltijas zīmolu vidū. Latvijā tas ieņēma trešo vietu "viszaļāko" vidū, savukārt Lietuvā – pirmo, iespējams, pateicoties "ekoloģiskajai" reklāmai.

Ziņu lente
0