Viļņas ebreju kvartālā uz sienas parādījies antisemītu simbols

© Foto : Facebook / Sienos prisimena / Walls that rememberРисунок в рамках арт-проекта Sienos prisimena (Walls that remember – "Стены, которые помнят") в Вильнюсе
Рисунок в рамках арт-проекта Sienos prisimena (Walls that remember – Стены, которые помнят) в Вильнюсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zīme parādījās pie vīrieša attēla, kuru uzzīmēja mākslas projekta ietvaros, kurš bija veltīts pilsētas ebreju kopienas atmiņas atdzimšanai.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. Ebreju kvartālā Viļņā uz sienas uzzīmēja antisemītu simbolu, vēsta Sputnik Lietuva.

Zīme parādījusies blakus vienam no mākslas projekta "Sienos prisimena" (Walls that remember – "Sienas, kuras atceras") zīmējumiem, kurš bija veltīts Viļņas ebreju kopienas atmiņas atdzimšanai. Par to teikts viņu oficiālajā Facebook lapā.

Projekta rīkotāji pastāstīja, ka nezināmie varēja uzzīmēt simbolu piektdienas vakarā vai sestdienas rītā. Viņi uzskata, ka tas ir "noziegums uz naida pamata", savukārt pārkāpēji ir jāsauc pie atbildības.

"Mēs uzskatām, ka Lietuva – tā ir valsts, kura necieš naidu. Mēs cīnīsimies par šīs lietas izmeklēšanu Lietuvas policijā," teikts viņu paziņojumā.

Шествие легионеров в Риге 16 марта 2019 - Sputnik Latvija
Atnāk vācieši, nodedzina visu: Jurkāns aicina LR valdību pateikt taisnību par leģionāriem

Septembrī Viļņā uz trotuāra pie Lietuvas Ebreju kopienas ēkas parādījās svastika. Policija uzsākusi izmeklēšanu pēc starpnacionāla naida kurināšanas panta. Līdzīgs incidents notika pagājušajā nedēļā, kad uz vienas no pilsētas ēkām ar krāsu uzzīmēja svastiku.

Pēc atgadījuma pie Ebreju kopienas ēkas republikas IeM apsolīja nodrošināt apsardzi gadījumā, ja parādīsies reāli draudi.

Projekts "Sienas, kuras atceras" ietver ebreju attēlus, kuri dzīvoja pilsētā pirms Otrā pasaules kara sākuma. Par mākslas platformas vietu kļuva bijušais Viļņas geto. Pēdējo zīmējumu mākslinieki pabeidza šonedēļ.

Ziņu lente
0