Igauņu un somu kara jūrnieki veidos kopīgu "Baltijas vairogu"

© Foto : Estonian Defence ForcesЭстонский военный.
Эстонский военный. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas un Somijas kopīgo jūras kara mācību Baltic Shield priekšvakarā Igaunijas Jūras spēku kuģi organizējuši šaušanas mācības Osmusāra salas rajonā, lai nedarītu kaunu valstij.

RĪGA, 29. septembris — Sputnik. Drīzumā gaidāmas Igaunijas un Somijas tradicionālās jūras kara mācības Baltic Shield, tāpēc igauņu kara jūrnieki nolēmuši atjaunot savas iemaņas šaušanā.

Mīnu tralētāja Admiral Cowan komandieris Tanels Kangro atzina, ka trim desmitiem jauniesaukto, kuri nesen kāpuši uz kuģa klāja, tā ir pirmā iespēja piedalīties ielās jūras mācībās, vēsta Sputnik Igaunija.

Корабли НАТО в Балтийском море во время учений - Sputnik Latvija
Baltijas jūrā startēja NATO jūras militārās mācības

"Šaušana aizritēja lieliski, trāpījumu precizitāte bija laba. Nepacietīgi gaidu mācības, kuru laikā notiks šaušana pa droniem, kuri imitēs ienaidnieka lidaparātus," savus iespaidus atklāja štāba sakaru kuģa Wambola vecākais matrozis Andreass Tojmetaja.

Igaunijas un Somijas jūras spēku mācības Baltic Shield ("Baltijas vairogs") sāksies pirmdien, 30.septembrī un ilgs līdz 4.oktobrim. Mācību gaitā notiks šaušana pa sauszemes un gaisa mērķiem, izspēlētas darbības avārijas gadījumā un abu valstu jūrnieku mijiedarbība, kā arī precīza navigācija salu rajonā.

Mācībās Baltic Shield tiks iesaistīti aptuveni divsimt kara jūrnieki. No Somijas puses mācībās "Baltijas vairogs" piedalīsies kuģi Purunpää, Vahterpää un Syöksy.

Корвет Стерегущий (справа) и эсминец Настойчивый - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievijas flote ar "Okeāna vairogu" pārsegusi Baltijas verdošo katlu

Somijas un Igaunijas kaimiņattiecības veicina ne tikai kopīgas jūras kara mācības, bet arī kontrabandu. Iepriekš Sputnik Igaunija stāstīja, ka augusta beigs Somijas muita aizturēja somu kravas kuģi ar lielu kontrabandas partiju – vairāk nekā miljonu cigarešu un vairāk nekā 1200 litrus stipro alkoholisko dzērienu.

Aizdomās par nedeklarēto preču nogādes organizēšanu tika aizturēts kuģa kapteinis, Igaunijas pilsonis. Prece tika ievesta pa jūru no Vācijas un paredzēta tālākai pārdošanai Somijā. Provizoriskas aplēses liecina, ka nenomaksāto nodokļu un nodevu summa sasniedza aptuveni 230 tūkstošus eiro.

Ziņu lente
0