EP deputāts: ES armiju var nosūtīt jaunu "brexit" apspiešanai

© Sputnik / Sergey MelkonovНемецкий, латвийский и канадский военные с флагом Расширенной передовой группы НАТО в Латвии
Немецкий, латвийский и канадский военные с флагом Расширенной передовой группы НАТО в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta loceklis no Igaunijas Konservatīvās tautas partijas (EKRE) Jāks Madisons savā runā paudis bažas par Eiropas kopīgās armijas izveides patiesajiem mērķiem.

RĪGA, 20. septembris — Sputnik. Eiropas Savienības iecerētās vienotās armijas vienības iespējams izmantot pret reģioniem, kuru iedzīvotāji vēlēsies izstāties no ES, kā to patlaban iecerējuši briti, uzskata Eiropas Parlamenta loceklis no Igaunijas Konservatīvās tautas partijas (EKRE) Jāks Madisons, vēsta Sputnik Igaunija.

Флаги ЕС и Эстонии - Sputnik Latvija
Igauņu nacionālisti organizēs piketu par izstāšanos no ES – "nost ar garīgo verdzību"

Pēc politiķa domām, iespēja iestāties ES vienmēr bija saistīta ar iespēju izstāties no savienības. Viņš uzsvēra, ka Brexit nav vienīgā sacelšanās ES. "Nekārtības Francijā ir kļuvušas tik izplatītas un hroniskas, ka par tām vairs pat nestāsta ziņās. Pastāv naidīga attieksme un pat sankcijas pret Poliju un Ungāriju," viņš konstatēja.

EP deputāts no Igaunijas pavēstīja, ka patlaban naidīga attieksme pret nācijas demokrātisko gribu un Eiropas tautu neatkarību pagaidām atrodas Briseles "negodīgo triku" līmenī, taču drīz vien, viņš atzīmēja, "viņiem būs ES armija".

"Gribu pavaicāt: kāpēc miermīlīgam projektam vajadzīgas armijas? Mums saka, ka tas vajadzīgs, lai demonstrētu Eiropas spēku aiz tās robežām. Un, protams, Eiropas kopīgā armija vajadzīga, lai kurinātu ASV naidīgu noskaņojumu un kaitētu NATO," paziņoja Madisons.

Taču daudz ticamāk, ka, ņemot vērā ES naidīgo attieksmi pret tā saucamajām disidentu valdībām, ES armija neaprobežošies ar darbībām, kuru mērķis ir apspiest ES "problemātiskās provinces".

Флаги Эстонии и Украины - Sputnik Latvija
Igaunijas IeM vēlas atcelt bezvīzu režīmu ar Ukrainu "pseidoukraiņu" dēļ

"ES nebūs pirmā savienība, kas sūtīs tankus uz "nepaklausīgo" Budapeštu. Iespējams, es eju pārāk tālu savos salīdzinājumos, taču tā, šķiet, ir tekošā tendence," igauņu deputāts atgādināja par ES līdzību PSRS, kas nosūtīja tankus, lai likvidētu pretpadomju protestus Ungārijā 1956.gadā.

"Eiropas tauta vairs nevēlas klusēt un būt ķīlniekos. Ignorējot tautas gribu, ES liek pamatus savam sabrukumam. Pienācis laiks ES uzklausīt cilvēkus, cienīt demokrātiju un tautu suverenitāti," secināja Jāks Madisons.

Ziņu lente
0