Putins un matrjoškas: ko britu karavīri iegādājas Igaunijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu armijas kareive pastāstīja, kādus iespaidus uz viņu atstājusi Igaunija un kādus suvenīrus viņa paņems līdzi uz mājām.

RĪGA, 20. septembris — Sputnik. Igaunijā dislocētie Lielbritānijas kareivji pēc dienesta ved uz mājām matrjoškas un T-kreklus ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina attēliem. Par kareivju šopinga īpatnībām, pastāstīja Lielbritānijas armijas kareive Nataļja Platonova.

Британский истребитель сопровождает российский самолет - Sputnik Latvija
Briti pārsteigti par to, kā viņu lidmašīnas "aizsargā" Igauniju

Krievijas informatīvi analītiskais žurnāls "Slovo in Delo" vēsta, ka patlaban krievvalodīgā Viņas Majestātes spēku kareive iekļauta NATO kontingenta sastāvā, kas dislocēts Igaunijā. Viņa atklāja, ka valsts viņai patīkot. Tāpat viņa piezīmēja, ka, salīdzinājumā ar britu kareivjiem igauņi izskatās mierīgāki.

Sieviete armijā saņēmusi kaprāļa pakāpi. Viņa atzina, ka, uzturoties Igaunijā, viņai jau sakrājies liels skaits mantu, ko viņa nopirkusi vietējos veikalos pati sev un draugiem.

"Mani draugi Anglijā palūdza atvest no Igaunijas T-kreklus ar Putinu un matrjoškas," atklāja britu armijas kareive.

Stāstot par savām funkcijā, vienībā, viņa atzina, ka lielāko daļu laika pavadījusi ofisā un visā dislokācijas periodā ne reizi nav paņēmusi rokās ieročus. Pēc viņas vārdiem, viņai bija pietiekami daudz laika, lai palīdzētu vietējiem bērnunamiem un aprunātos ar vietējiem iedzīvotājiem.

Taujāta, vai neplānojot precēties, Nataļja teica, ka viņai būšot grūti sameklēt piemērotu dzīvesbiedru.

"Es pastāvīgi meklēju piedzīvojumus, tāpēc vīrieši no manis bīstas," viņa paskaidroja.

Ziņu lente
0