Igaunijas IeM vēlas atcelt bezvīzu režīmu ar Ukrainu "pseidoukraiņu" dēļ

© Фото Kersti KaljulaidФлаги Эстонии и Украины
Флаги Эстонии и Украины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas iekšlietu ministrs Marts Helme paziņoja, ka bezvīzu režīms ar Ukrainu ir jāatceļ, jo no turienes uz Igauniju braucot "nepatiesie" ukraiņi.

RĪGA, 12. septembris – Sputnik. Igaunijas IeM vadītājs Marts Helme pasludinājis republikā peļņas nolūkos ieceļojošos Ukrainas pilsoņus par "Trojas zirgu". Ministrs jau ir ķēries klāt jautājuma izpētei, kā slēgt "bezvīzu" starp abām draudzīgajām valstīm, vēsta Sputnik Igaunija.

Pēc Helmes sacītā, kaut arī pilnībā apturēt migrāciju no austrumiem neizdosies, taču Igaunijas varasiestādēm ir jābūt iespējai pašiem lemt, ko, kādā daudzumā, uz kādu termiņu un ar kādiem nosacījumiem laist.

Мужчина с чемоданом - Sputnik Latvija
Viedoklis
Visi mūk: Polija izsūknē Ukrainas darbaspēka resursus

"Tas ir "Trojas zirgs" tostarp Krievijai, jo tie, kas brauc uz šejieni, ir ne tik daudz ukraiņi, cik krievi no Ukrainas austrumiem, pārkrievojušies ukraiņi vai vienkārši homo soveticus," paziņoja viņš intervijā nacionālkonservatīvajam portālam Uued Uudised.

Igaunijas Republikas IeM vadītājs un Igaunijas Konservatīvās tautas partijas (EKRE) līderis paziņoja, ka iesniegs parlamentā attiecīgas likumdošanas iniciatīvas jau šoruden.

ES ieviesa bezvīzu režīmu Ukrainai 2018. gada 11. jūnijā. Šīs valsts pilsoņi var atrasties ES 90 dienas 180 dienu periodā. Ilgi gaidītais "bevīzs" kļuva par Briseles solīto maksu Kijevai par valsts "eiromaidanizāciju" un faktisku ekonomisko sakaru laušanu ar Krieviju.

Igaunijas nacionālisti atraduši sev jaunu ienaidnieku krievu vietā

Sputnik Igaunija jau rakstījusi par to, ka masveida ukraiņu peļņas meklētāju ieplūšana Igaunijā likusi pārliecinātiem igauņu nacionālistiem atteikties no līdzšinējās negatīvās retorikas attiecībā pret republikā dzīvojošajiem krievu iedzīvotājiem. Jauno partijas "uzstādījumu" attiecībā pret neigauņiem paziņoja iekšlietu ministrs un Igaunijas Konservatīvās tautas partijas (EKRE) vadītājs Marts Helme, kā arī parlamentārieti Leo Kunnass.

Дорожный знак, обозначающий территорию Украинского государства, у международного пункта пропуска через украинско-польскую границу - Sputnik Latvija
Pamet nāvei kā vergus. Ukraiņi kļūst par invalīdiem un iet bojā darbos Polijā

"Iebraucēji no Ukrainas nav mūsu ļaudis. Tie ir ekonomiskie migranti, kuri Igaunijā vēlas saņemt izdevīgākus nosacījumus un augstāku, nekā Ukrainā, algu. Tādējādi viņi rada spiedienu vietējām peļņas iespējām kopumā," paziņoja Helme.

Pensionētais apakšpulkvedis un rakstnieks Leo Kunnass, kurš kļuva slavens pateicoties amerikāņu rakstnieka Toma Klensija garā uzrakstītajam romānam "Karš 2023" par Krievijas uzbrukumu Igaunijai, apstiprināja, ka migrantu plūsmas fonā vietējie krievi Igaunijas Konservatīvajai tautas partijai kļuvuši vairāk "savējie". "Visi pastāvīgie Igaunijas iedzīvotāji priekš EKRE ir mūsu ļaudis!" pateica viņš.

Ziņu lente
0