Lietuvas Seima komiteja atbalstīja medicīniskās marihuānas legalizāciju

© Sputnik / Sergey MelkonovПродукция из конопли очень популярны в Латвии
Продукция из конопли очень популярны в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Seima deputāts atnesa Veselības komitejā eļļu ar kanabidiolu, lai pārliecinātu tautas kalpus par kaņepju labajām īpašībām.

RĪGA, 12. septembris – Sputnik. Lietuvas Seima Veselības komiteja atbalstīja kaņepju ārstniecības produktu legalizāciju valstī, vēsta Sputnik Lietuva.

Par to Seima deputāts Mikolass Majausks ("Tēvzemes savienība – Lietuvas Kristīgie demokrāti") uzrakstīja savā Facebook lapā.

Majausks pastāstīja, ka atnesa uz Seimu kaņepju eļļu no Lietuvā audzētām šķirnēm ar CBD (kanabidiola) saturu, kuram nepiemīt narkotiskas īpašības. Viņš uzsvēra, ka Veselības ministrija uzskata šādu eļļu par narkotikām, taču visā pasaulē to plaši izmanto pacienti ar epilepsiju, onkoloģiskām saslimšanām vai izkaisīto sklerozi.

Чай из конопли - Sputnik Latvija
Lauksaimnieks neizpratnē: kaņepju tēju drīkst dzert, bet nedrīkst pārdot

"Man ir prieks, ka Veselības komiteja šodien vienbalsīgi atbalstīja, ka minētajiem kanabisa produktiem drīzumā ir pilnībā jālegalizē arī Lietuvā," paziņoja Majausks.

Deputāts atzīmēja, ka daudzās Eiropas Savienības valstīs šādus produktus ir iespējams iegādāties, tikpat viegli un likumīgi "kā sviestmaizi". Iepriekš viņš bija atnesis uz Seimu kaņepju tēju.

Majausks uzstājas par kaņepju izmantošanu ārstniecības medikamentos. Iepriekš viņš iniciēja Seimā attiecīgus Medikamentu kontroles likuma grozījumus, kurus parlaments atbalstīja.

Jūlijā Lietuvas valdība atbalstīja grozījumus, saskaņā ar kuriem pārstrādāt atļauts visu kaņepju augu un piegādāt tirgū jebkādus kaņepju produktus, nevis tikai šķiedru un sēklas. Paredzēts, ka jaunais likums stāsies spēkā 2020. gada 1. maijā.

Patlaban Lietuvā kaņepes drīkst audzēt tikai industriālos nolūkos šķiedras un sēklu ieguvei vai arī dārzniecības nolūkos.

Ziņu lente
0