Cigaretes un benzīns: somi rēķina, kur izdevīgāk – Igaunijā vai Latvijā

© Pixabay / ID 5408435Курение
Курение - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Somijas iedzīvotājiem jānopērk Latvijā vismaz seši bloki cigarešu, lai brauciens atmaksātos, taču ir kāda problēma.

RĪGA, 22. augusts — Sputnik. Baltijas valstu karā par tūristu plūsmu parādījusies vēl viena fronte – cigaretes. Cigarešu pievilcīgās cenas Latvijā liek Somijas iedzīvotājiem pārdomāt iespējas to apmeklēt, raksta Bb.lv.

Полка с алкогольной продукцией - Sputnik Latvija
Kādēļ Latvijas alkohola tirgotāji "tur" vecās cenas

Somi lēš: cigarešu Marlboro bloks Somijā maksā 76 eiro, Latvijā – tikai 40. Taču līdz Latvijai vēl jāaizbrauc. Ja braukt pēc cigaretēm mašīnā, benzīns izmaksās 30 eiro.

Ja nu pēc cigaretēm braukt uz Tallinu? Tur bloks Marlboro maksā 45,5 eiro, par 5,5 eiro vairāk nekā Latvijā.

Tātad it kā izdevīgāk ir braukt uz Latviju. Taču, lai brauciens atmaksātos, jāatved vismaz seši bloki cigarešu. Te nu rodas problēma. Somijā no citas ES valsts ļauts ievest tikai līdz 200 cigaretes – vienu bloku.

Var jau, protams, braukt pēc cigaretēm uz Lietuvu, kur paciņa maksā tikai 3,95 eiro.

Pie tam degviela Lietuvā ir lētāka nekā Latvijā un Igaunijā – 95.markas benzīns Viļņā pagājušajā nedēļā maksāja 1,177 eiro par litru. Kritās arī dīzeļdegvielas cena – par 1,6% - līdz 1,077 eiro par litru. Lētāka kļuvusi automašīnu gāze par veseliem 2,3% - līdz 0,429 eiro par litru.

Latvijā 95.markas benzīns maksāja 1,314 eiro par litru, dīzeļdegviela - 1,224 eiro par litru. Igaunija, kā vienmēr, izcēlās ar dārgāko degvielu, lai arī tās cena ir kritusies: 95.markas benzīns maksāja 1,363 eiro par litru, dīzeļdegviela - 1,333 eiro par litru.

Рождественский рынок на Домской площади в Риге - Sputnik Latvija
Baltijas valstis no jauna ieņem līdera vietu ES alkoholam veltīto izdevumu ziņā

Automašīnu gāze Rīgā aizvadītajā nedēļā maksāja 0,565, Tallinā - 0,629 eiro par litru.

Lētākais variants somiem ir Kaļiņingrada, turklāt no 2019. gada 1. jūlija Krievija sākusi izsniegt bezmaksas elektroniskās vīzas uz Kaļiņingradas apgabalu. 95.markas benzīns Kaļiņingradā maksā 0,65 eiro par litru. Cigaretes Marlboro – apmēram 1,91 eiro paciņa.

Pie tam tagad ir gluži vienkārši saņemt elektronisko vīzu uz Kaļiņingradu. Tā ir derīga 30 dienas un ļauj uzturēties apgabalā 8 diennaktis no iebraukšanas brīža. Lai saņemtu e-vīzu, atliek tikai aizpildīt iesniegumu Krievijas ĀM vietnē.

Ziņu lente
0