Retro automobiļi izbraukuši "Baltijas ceļa" maršrutā

© Sputnik / Галина НаумоваВыставка ретро-автомобилей
Выставка ретро-автомобилей  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No Viļņas uz Tallinu "Baltijas ceļa" maršrutā izbraukusi retro automobiļu kolonna.

RĪGA, 19. augusts – Sputnik. Divsimt retro motociklu un cita veida tehnikas izbrauca no Viļņas uz Tallinu par godu mierīgās akcijas "Baltijas ceļš" gadadienai, raksta Sputnik Igaunija.

Akcijai pievienojušies visu Baltijas valstu retro automobiļu klubu pārstāvji. Daļa izbrauciena dalībnieku transportlīdzekļi tika izlaisti jau pirms 70 gadiem, un daži automobiļi ir pat vēl vecāki.

Pēc Igaunijas Vecmodīgās tehnikas klubu savienības valdes locekļa Tijta Taltsa sacītā, "Baltijas ceļš" – tas ir notikums, kurš ir jāatceras vienmēr.

"Protams, šis brauciens veicinās arī vēl lielāku Igaunijas, Latvijas un Lietuvas antīkās tehnikas cienītāju satuvināšanos, uzlabos gan vecmodīgās tehnikas entuziastu, gan kopumā mūsu tautu sadarbību," piebilda Taltss.

Šodien, plkst. 9:30, darbinieki sāka pulcēties Rīgas Motormuzejā. Plkst. 10:30 tika dots starts parādei caur Rīgu pie Brīvības pieminekļa, kur vecmodīgās tehnikas izstāde norisinās līdz plkst. 12:00. Tālāk maršruts ies caur Cēsīm uz Igauniju.

Igaunijā ieplānota pietura Vīlandē – akcijas dalībnieki prezentēs savas mašīnas un motociklus pilsētas centrālajā laukumā ap plkst. 20:00.

Igaunijas galvaspilsētā autobrauciena dalībniekus sagaidīs otrdienas, 20. augusta, vakarā, Igaunijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā. Ierodoties Tallinā, kolonna dosies pie Toompea paugura pakājes, kur atrodas Igaunijas parlaments. No turienes brauciens dosies uz Vasaras ostu, kuras teritorijā tiks organizēta akcijas dalībnieku transportlīdzekļu izstāde.

"Baltijas ceļa" akcijas trīsdesmito gadadienu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā svinēs 23. augustā. Tieši šajā dienā 1991. gadā padomju Baltijas republiku iedzīvotāji, sadodoties rokās, izveidoja dzīvu ķēdi no Tallinas līdz Viļņai.

"Baltijas ceļš" tika veltīts līguma parakstīšanas 50. gadu jubilejai starp Vāciju un Padomju Savienību par neuzbrukšanu, kurš Rietumos ir pazīstams kā "Molotova-Ribentropa pakts", un harmoniski iekļāvās tā dēvētajā Dziesmotajā revolūcijā, kura, saskaņā ar oficiālās Tallinas, Rīgas un Viļņas versiju, rezultātā noveda pie Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas 1991. gadā.

Ziņu lente
0