Politologs: zināmu centienu gadījumā ukraiņi varētu ieņemt Igauniju no iekšienes

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasРабочий во время строительства, архивное фото
Рабочий во время строительства, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz rietumvalstīm peļņā aizbraukušo vietējo iedzīvotāju vietas ieņem ukraiņi, agri vai vālu viņi varētu padarīt ukraiņu par otru valsts valodu Igaunijā, ironizē politologs Dmitrijs Zaborins.

RĪGA, 18. augusts – Sputnik. Pazīstams ukraiņu politologs, Praktiskās politoloģijas centra direktors Dmitrijs Zaborins salīdzināja savus tautiešus, kuri brauc peļņā uz Igauniju, ar Tadžikistānas pilsoņiem, kuri, pēc viņa sacītā, veic lielāko daļu smaga un netīra darba Krievijā, vēsta Sputnik Igaunija.

Par to ziņā paziņoja savā Facebook lapā, atgādinot, ka pamatā tiešo autobusu reisu pasažieri no Ukrainas uz Igauniju ir ukraiņu celtnieki un palīgstrādnieki.

"Eiropas brāļi jau neapmierināti sūdzas šajā sakarā, mūsu neprasīgie pilsoņi samazinājuši cenas būvniecības tirgū. Būtībā, ukraiņi šeit ir kļuvuši par "tadžikiem", kuri veic lielāko daļu smaga un netīra darba Krievijā," norādīja viņš.

Runājot par situāciju vietējā darba tirgū, Zaborins atzina, ka ukraiņi savukārt aizvieto Igaunijā peļņā aizbraukušos uz Zviedriju, Somiju un citām Eiropas Savineības valstīm vietējos jauniešus no "titula nācijas" skaita.

"Tādēļ zināmu centienu gadījumā pēc kāda laika var ieņemt Igauniju no iekšienes un pat padarīt ukraiņu par otru valsts valodu. Sevišķi, ja to visu pasniedz zem savstarpējas cīņas ar agresoru mērces: tur tādas runas daudziem ir saldākas par margarīnu," ironiski piebilda viņš.

Рабочие на стройке, архивное фото - Sputnik Latvija
Nemaksā nodokļus un nokļūst verdzībā: Latvijā strādā gandrīz 20 tūkstoši nelegāļu

Kā jau iepriekš esam stāstījuši, ievērojama daļa Latvijas, Lietuvas un Igaunijas darbspējas vecuma iedzīvotāju pārvācās uz Rietumeiropu izdevīgāka darba meklējumos, un trīs reģiona valstis saskarās ar asu darbaroku trūkumu.

Bēgļi no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem braukt uz Baltijas valstīm, kuras Rietumiem piekāpjas dzīves līmeņa un kvalitātes un sociālo pabalstu ziņā, nevēlas. Cita lieta – mentāli tuvie ukraiņi. Taču viesstrādniekus no Ukrainas bieži piemāna, un dažkārt pat pārdod darba verdzībā.

Igaunijā tika publicēta statistika, saskaņā ar kuru, nelegālo strādnieku skaits 2017. gadā vien pieauga divarpus reizes. Un lielākoties uz ukraiņu rēķina.

Daudzi ukraiņu sezonas strādnieki dodas uz ārzemēm pēc bezvīzu režīma tūrisma nolūku aizsegā. Viņiem jebkurā brīdī var izrakstīt naudas sodu un deportēt no valsts – tiesībsargājošo iestāžu darbinieki bieži rīko pēkšņas pārbaudes uzņēmumos un būvlaukumos un atklāj personas bez oficiālas darbatļaujas.

Ziņu lente
0