Tiesa Lietuvā apstiprinājusi lēmumu par Sputnik vietnes bloķēšanu

© Pixabay/ Daniel_B_photosМолоток судьи
Молоток судьи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sputnik Lietuva vietne bloķēta Lietuvas teritorijā no 12.jūlija.

RĪGA, 13. jūlijs - Sputnik. Piektdien, 12.jūlijā Viļņās apgabala administratīvā tiesa apstiprināja nacionālās televīzijas un radio apraides komisijas lēmumu par Sputnik Lietuva vietnes bloķēšanu. Lēmums stājies spēkā.

Sputnik aizliegumu valstī varasiestādes pamatojušas ar Lietuvas radio un televīzijas sūdzību par autortiesību pārkāpumu – LRT pārstāvji apgalvo, ka portāls publicējis viņu materiālus bez atļaujas. Šī iemesla dēļ 10.jūlijā regulators apmierināja prasītāja sūdzību un informēja pakalpojumu sniedzējus internetā par piekļuves bloķēšanu Sputnik Lietuva vietnei republikas teritorijā.

Международное информационное агентство и радио Sputnik - Sputnik Latvija
Apdraudēts Sputnik Lietuva portāls: Lietuvas varasiestādes cenšas liegt tam piekļuvi

Sakarā ar Sputnik Lietuva bloķēšānu starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa", RT un Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana atzīmēja, ka pat nevar iedomāties, "kā Krievijai uz to reaģēt – neaizliegsi taču lietuviešu vietnes". Savukārt Krievijas Žurnālstu savienības vadītājs Vladimirs Solovjovs norādīja, ka Lietuva liedz piekļuvi Sputnik, jo tā publikācijas neatbilst "vietējo oficiālo kanālu nostādnēm".

Iepriekš Sputnik Lietuva redaktors Marats Kasems tika aizturēts Viļņas lidostā. Aizbildinoties ar "nacionālās drošības apdraudējumu", viņam liegts ierasties valstī piecus gadus. Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa", RT un Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana uzsvēra, ka Krievijas medijiem ir gandrīz neiespējami strādāt Baltijas valstīs: darbiniekus izsauc specdienesti, nopratina un izseko.

Baltijas valstu valdība jau vairākkārt likusi šķēršļus Krievijas mediju darbībai, turklāt KF Ārlietu ministrija pievērsa uzmanību Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nepārprotami koordinētajai rīcībai šajos jautājumos. Resors uzsvēra, ka Krievijas žurnālistu apspiešanas gadījumi Baltijas valstīs uzskatāmi rāda, ko vērti ir demagoģiskie apgalvojumi par Viļņas, Tallinas un Rīgas uzticību demokrātijas un vārda brīvības principiem.

Ziņu lente
0