Narvā tiks izveidots Ziemeļeiropā lielākais skaitļošanas centrs

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Pāriet pie mediju bankasРабота системного администратора
Работа системного администратора - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Narvas tehnoloģiju parkā Enefit elektrostacijas Balti teritorijā atvērsies augstas ražotspējas skaitļošanas centrs, kurš kļūs par lielāko Ziemeļeiropas valstīs.

RĪGA, 8. jūlijs – Sputnik. Ar centra būvniecību un izstrādi nodarbojas informācijas tehnoloģiju uzņēmums BurfaTech, kurš iepriekš specializējās kriptovalūtu ieguves iekārtās, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz Stolitsa.

Šobrīd centrā, kura būvniecībā tika investēti vairāk nekā 10 miljoni eiro, notiek iekārtu testēšana, un tuvāko mēnešu laikā tas uzsāks savu darbu.

Работа за компьютером - Sputnik Latvija
Prognozēta strauja digitālās ekonomikas izaugsme

BurfaTech produktu attīstības direktors Vitālijs Pavlovs pastāstīja, ka centrs sniegs klientiem visā pasaulē mākoņkrātuves pakalpojumus, kas saistīti ar grafisko renderēšanu un mākslīgo intelektu, kā arī algoritmisko mācīšanos.

Skaitļošanas centrs atradīsies Enefit tehnoloģiju parkā elektrostacijas Balti apsargātajā teritorijā. Pēc BurfaTech valdes locekļa Ivana Turigina sacītā, šī vieta tika izraudzīta ar nodomu. "Atrašanās elektrostacijas Balti apsargātajā teritorijā, pirmkārt, nodrošina augstu drošības pakāpi, kas ir viens no galvenajiem mūsu klientu nosacījumiem, un, otrkārt, ļauj ievērojami samazināt elektroenerģijas izmaksas, ietaupot uz tīkla pakalpojuma maksas rēķina," paskaidroja viņš.

Skaitļošanas centra elektriskā jauda ir 4 megavati, savukārt prognozējamais elektroenerģijas patēriņa apjoma vidēji sastādīs 30 gigavatstundu gadā, tātad centrs kļūs par vienu no lielākajiem elektroenerģijas patērētājiem visā Igaunijā. Gadā tas patērēs aptuveni tikpat daudz elektroenerģijas, cik gadā patērē visa Pelve vai Rakvere.

Pērnā gada augustā Igaunija pēc ilgstošām svārstībām pievienojās dārgai Eiropas mēroga superdatoru izstrādes un būvniecības programmai, kuriem, saskaņā ar iecerēto, jākļūst par vieniem no labākajiem pasaulē.

Ziņu lente
0