Lietuvā aizturēti astoņi piedzēruši britu karavīri

© Foto : Lietuvos policijaНовые машины для литовской полиции
Новые машины для литовской полиции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piedzērušie kareivji Palangā pieļāva sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpumus.

RĪGA, 25. jūnijs — Sputnik. Palangā, Jonasa Basanaviča ielā izcēlās konflikts vairāku vīriešu starpā. Tā rezultātā tika aizturēti astoņi britu karavīri, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Lietuvas policijas preses dienestu.

Pret diviem aizturētajiem sākta izmeklēšana sakarā ar sabiedriskās kārtības pārkāpumiem. Policistu rīcībā esošie dati liecina, ka viņi bijuši alkohola reiobuma stāvoklī: viena kareivja organismā konstatētā alkohola koncentrācija sasniegusi 1,56 promiles, otra – 2,03 promiles.

Район адажского полигона - Sputnik Latvija
Ādažos sūdzas par NATO karavīru "cūcību"

Pret pārējiem karavīriem sastādīts protokols par administratīvo kārtības pārkāpumu. Arī viņi bija iereibuši kareivju asinīs konstatētā alkohola koncentrācija sasniegusi 0,88-2,07 promiles.

Tālāko izmeklēšanu turpina kara policija.

Incidenti ar ASV un NATO karavīriem, kuri ierodas uz mācībām Baltijā, atgadās visnotaļ regulāri. Šī gada martā divi amerikāņu karavīri izspruka cauri ar 400 eiro sodu katram par to, ka viņi nokārtoja dabiskās vajadzības Rīgā, Brīvības pieminekļa skatu laukumā.

Pērnvasar amerikāņu karavīrs Kauņas centrā bārā sakāvās ar Azerbaidžānas pilsoņiem. Konflikta iemesls netika noskaidrots, ziņots, ka visi kautiņa dalībnieki bija iereibuši. Pēc kautiņa amerikānim, kurš piedalījies Lietuvā mācībās Saber Strike, bija nepieciešama ambulatora ārstēšana.

2018. gada maijā Lielbritānijas kara tiesa piesprieda soda naudu vairāk nekā 1000 eiro apmērā karavīram, kurš 2016. gadā nodarīja miesas bojājumus Latvijas iedzīvotājam. Incidents, kura bija iesaistīts militāro mācību Silver arrow dalībnieks, notika 2016. gada 1. novembrī McDonald's iestādē Vecrīgā. Iereibušais britu karavīrs sāka strīdu ar Latvijas pilsoni Akselu Aizkalnu un ar dūres sitienu salauza viņam degunu.

ASV vēstniece Latvijā Nensija Petita ar amerikāņu karavīriem - Sputnik Latvija
Viedoklis
Gluži kā mājās. Eiropiešus aizvien vairāk kaitina amerikāņu karavīri

2018. gada aprīlī trīs iereibuši britu kareivji Rīgā sakāvās ar vietējiem policistiem. Viens no jaunākajiem virsniekiem tika aizturēts uz vairākām stundām, otra kareivja nomierināšanai policisti bija spiesti izmantot piparu gāzi. Ziņots, ka karavīrus gaida disciplinārs sods.

2017. gada rudenī NATO misijas ietvaros Lietuvā dislocētajiem vācu kareivji piedzērušies vietējā bārā un sarīkojuši kautiņu. Tika ziņots, ka divi pamatīgi piedzērušies kareivji iesāka asu strīdu, kurš pārauga lielā kautiņā. Vienam no viņiem bija nepieciešama hospitalizācija. Pārējos kareivjus policija no bāra nogādāja kazarmās.

Tā paša gada jūlija sākumā Viļņā divi NATO karavīri sarīkoja kautiņu restorānā. Konflikts notika neapmaksāta rēķina dēļ.

2017. gada jūnijā Lietuvas policija aizturēja ASV karavīru, kurš nokārtoja vajadzību pie Lietuvas Iekšlietu ministrijas ēkas. Amerikānis tika vaļā ar soda naudu 15 eiro apmērā.

Ziņu lente
0