Baltijas jūrā ienācis Amerikas JKS komandas kuģis

© Sputnik / Александр Заболотный / Pāriet pie mediju bankasФлагманский корабль шестого флота США Mount Whitney в порту Таллина
Флагманский корабль шестого флота США Mount Whitney в порту Таллина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
USS Mount Whitney ieradies Baltijas jūras akvatorijā, lai piedalītos NATO mācībās Baltops, kurām jānotiek jūnijā.

RĪGA, 31. maijs – Sputnik. ASV Jūras karaspēku komandas kuģis USS Mount Whitney ienācis Baltijas jūras akvatorijā caur Dānijas šaurumiem, kuri savieno Baltijas jūras ostas ar pasaules okeāna ostām, vēsta Sputnik Lietuva.

1971. gadā ekspluatāciju uzsākušais USS Mount Whitney ir ASV Sestās flotes flagmaņa kuģis. Tā sistēma ir paredzētas, tostarp, lai nodotu un saņemtu lielus aizsargājamu datu apjomu visā pasaulē.

Публикация от US Naval Forces Europe-Africa (@usnavyeuropeafrica)

Kuģis piedalīsies NATO militārajās jūras mācības Baltops (Baltic Operations) 2019. Tās norisināsies no 9. līdz 21. jūnijam pie Baltijas jūras reģiona valstu piekrastēm – Lietuvas, Latvijas, Vācijas, Polijas, Zviedrijas un Dānijas.

Mācību laikā NATO valstis apgūs desanta un PRA operācijas, kā arī potenciālā pretinieka ūdens un zemūdens spēku neitralizācijas manevrus.

Spānijas tanks Leopard 2E Latvijas simtgadei veltītajā parādē - Sputnik Latvija
Viedoklis
Iron Spread 2019: "Challenger" un "Leopard" Latvijā – rupja provokācija pret Krieviju

Kopumā manevros piedalīsies 18 NATO dalībvalstis, kā arī bloka partneri. Gaidāms, ka tajās tiks iesaistīti apmēram 12 tūkstoši karavīru, vairāk nekā 40 militāro kuģu, kā arī aptuveni 40 lidmašīnas un helikopteri.

NATO valstis regulāri ziņo par iespējamo "Krievijas agresiju". Taču, kā vairākkārt tika uzsvērts Maskavā, Krievija negrasās nevienam uzbrukt, savukārt ASV un to sabiedrotie izmanto sarunas par "Krievijas draudu", lai pēc iespējas tuvāk piekļūtu Krievijas robežām. Pēc Drošības padomes sekretāra vietnieka Mihaila Popova vērtējuma, pēdējo divu gadu laikā vairāk nekā pusotru reizi palielinājies militārpersonu skaits – no 25 līdz 40 tūkstošiem cilvēku, savukārt NATO mācību skaits KF robežu tuvumā palielinājies divas reizes.

Ziņu lente
0