Somu mediji iesaka tūristiem nomainīt Tallinu pret Viborgu

© Sputnik / Вадим АнцуповТаллиннский аэропорт.
Таллиннский аэропорт. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar augstajām cenām un nepietiekamo servisu neapmierinātie somi varētu pievērst uzmanību Krievijas pierobežas pilsētām, liecina publikācija somu presē.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Somu medijos parādījušās vairākas sūdzības par to, ka tūrisma braucieni uz Igauniju somus tagad interesē mazāk, vēsta Sputnik Igaunija.

Par galveno iemeslu tiek uzskatīta cenu palielināšanās līdz Somijas līmenim, ir pretenzijas arī pret apkalpošanas līmeni.

Igaunija. Tallina - Sputnik Latvija
Somu tūristi vairs nemīl tik ļoti Igauniju, krievu un latviešu kļuvis vairāk

Par to vēsta InoSMI, kas pārpublicējis izdevumā Kauppalehti publicēto materiālu un atzīmējis, ka ierastajam maršrutam uz Igaunijas galvaspilsētu parādījusies vērā ņemama alternatīva – Viborga un Sanktpēterburga Krievijā.

"Somiem, kam apnikusi Igaunija, ir lielisks risinājums. Mainiet maršrutu no dienvidiem uz austrumiem un brauciet uz Viborgu vai Sanktpēterburgu!", aicina materiāla autors Marti Kiuru.

Viņš pastāstīja, ka pēc rubļa devalvācijas Krievija ir kļuvusi ļoti izdevīga rietumu tūristiem. Ar pašreizējo cenu līmeni divi cilvēki var atpūsties Viborgā par to pašu naudu, par ko viens cilvēks – Tallina, viņš apliecināja. Tiesa, Kiuru piebilda, ka papildu izmaksas veido vīza, taču Viborgu un Sanktpēterburgu var apmeklēt arī bez vīzas jūras kruīza ietvaros.

Ar ko Viborga izceļas ārvalstu tūristu acīs

Žurnālists apciemojis Viborgu, pierobežas pilsētu Ļeņingradas apgabalā, un stāsta, ka tā aktīvi attīstās, it īpaši tūrisma jomā.

Vietējie iedzīvotāji pret ārzemniekiem ir labvēlīgi, turklāt apkalpošanas kultūrā vērojams milzīgs izrāviens. Viborgā ir liels skaits pieticīgu, taču ļoti izdevīgu viesnīcu. Restorāni ir visur, braucieni ar taksometru – ļoti lēti, apliecināja Kiuru.

Viņš piezīmēja, ka pilsētas un valsts valdība aktīvi investē līdzekļus vēsturiskās infrastruktūras attīstībā – tiek restaurēts Viborgas vēsturiskais centrs, būvēti moderni autoceļi.

"Viborgas pils rekonstrukcija drīz beigsies, Monrepo parka vērienīgais remonts beigsies aptuveni pēc gada. Ievērības cienīgas vietas tiek remontētas, tostarp arī par Pasaules Bankas apstiprināta kredīta līdzekļiem," uzskaitīja somu žurnālists.

Viņš apgalvo, ka Viborga visvairāk patīk somu šopinga tūristiem izdevīgo cenu dēļ. Viborgā var saremontēt mašīnu, piepildīt bagāžnieku ar lētiem būvmateriāliem un lēti apmeklēt kosmetologu.

Vairs nepatīk Igaunija

Бар - Sputnik Latvija
Igaunija nogalina somu alkotūrismu

2018.gada decembrī somu avīzē Ilta-Sanomat parādījās materiāls, kurā žurnālisti apkopoja lasītāju aptaujas rezultātus. Viņiem vaicāja, kāpēc viņi brauc (ja brauc) uz Igauniju un ko pašlaik domā par igauņiem.

Aptauja apliecināja, ka daudzi somi Igauniju uzskata par dārgu valsti, kurā dzīvo augstprātīgi cilvēki. Viņi norādīja, ka tūristu apkalpošana ir atbaidoša, augstprātīga un nepieklājīga.

Somu tūristu plūsmas samazināšanās rada bažas Igaunijas tūrisma firmu vidū, kas nolēmušas apvienoties, lai palēninātu šo procesu.

Ziņu lente
0