Lietuva aizliedza ieceļot valstī Krievijas dziedātājam Grigorijam Ļepsam

© Sputnik / Sergey MelkonovРоссийский исполнитель Григорий Лепс
Российский исполнитель Григорий Лепс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KF vēstniecība uzmanīgi sekoja līdzi publikācijām saistībā ar iespējamo aizliegumu ieceļot republikā dziedātājam Grigorijam Ļepsam, Krievijas diplomātiskajā misijā atzīmēja, ka Lietuvas ĀM pastāvīgi meklē jebkādus ieganstus turpmākai abu valstu attiecību apgrūtināšanai.

RĪGA, 4. maijs – Sputnik. Lietuva iekļāvusi persona non grata sarakstā Krievijas dziedātāju Grigoriju Ļepsu. Attiecībā pret izpildītāju piemērotas sankcija tā dēvētā Magņitska likuma ietvaros, kurš ļauj iekļaut melnajā sarakstā personas, kas saistītas ar korupciju, naudas atmazgāšanu vai cilvēktiesību pārkāpumiem, vēsta TV3.

Iepriekš KF vēstniecībā Viļņā, komentējot Lietuvas plānus aizliegt ieceļot Ļepsam, paziņoja, ka tādā gadījumā arī Krievijai nāksies "ieslēgt fantāziju", izskatot vīzu pieteikumus.

Krievijas ĀM - Sputnik Latvija
Krievija sastādīs lietuviešu melno sarakstu kā atbildi uz Viļņas pieņemto likumu

Lēmumu aizliegt Grigorijam Ļepsam ieceļot Lietuvā parakstīja iekšlietu ministrs Eimutis Misūns pēc ĀM vadītāja Lina Linkēviča lūguma.

Iepriekš iekļaut Ļepsu melnajā sarakstā piedāvāja trīs Seima locekļi – Ingrīda Šimonīte, Audronis Ažubalis un Laurīns Kasčūns. Lietuvas konservatori atsaucās uz amerikāņu medijiem, kuros tika ziņots, ka 2013. gadā ASV Grigorijam Ļepsam piemēroja finanšu sankcijas un aizliedza viņam ieceļošanu valstī. Saskaņā ar ASV Valsts kases departamenta datiem dziedātājs nododot naudu Eiropas un Āzijas noziedzīgā grupējuma "Brāļu loks" līdera vārdā.

Grigorijam Ļepsam tāpat aizliedza ieceļot Lielbritānijā un Izraēlā.

Dziedātājs ir Nopelniem bagātais Krievijas skatuves mākslinieks, vairāku konkursu laureāts, tostarp World Music Awards, "Gada dziesma" un "Zelta gramofons".

Lietuvā viņš pēdējo reizi uzstājās šī gada martā – Viļņā, – kas arī piesaistīja Lietuvas politiķu uzmanību.

Krievijas vēstniecība Viļņā, atbildot uz Sputnik Lietuva pieteikumu, paziņoja, ka seko līdzi situācijai ar aizliegumu dziedātājam Grigorijam Ļepsam apmeklēt Lietuvu, un šāda Baltijas republikas Ārlietu ministrijas iniciatīva nepārsteidz.

"Tā sen un pastāvīgi meklē jebkādus ieganstus turpmākai Krievijas un Lietuvas attiecību apgrūtināšanai, kur, jāsaka, tā guvusi panākumus," atzīmēja Krievija diplomātiskajā misijā.

Tur piebilda, ka, ja aizliegums Ļepsam ieceļot Lietuvā tomēr tiks ieviests, Krievijai "arī nāksies ieslēgt fantāziju jautājumu izskatīšanai par vīzu izsniegšanu Lietuvas kultūras un mākslas darbiniekiem, kuri, jāsaka, lielā daudzumā viesojas mūsu valstī".

"Lai pēc tam neviens neapvainojas un pateicas saviem diplomātiem," noslēgumā sacīja vēstniecībā.

Ziņu lente
0